Ponúkli im stovku, ak znesú 10 minút v tomto aute. Vydržali?

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ponúkli im stovku, ak znesú 10 minút v tomto aute. Vydržali?
Foto: Youtube

TEXAS 15. júla (WEBNOVINY) – Hoci lekári pravidelne varujú, aby dospelí v lete nikdy nenechávali deti samé v aute, hrozivé štatistiky dokazujú, že mnohí sa ešte stále nepoučili. Hoci teploty vonku dosahujú okolo 20-30 stupňov Celzia, útroby auta sa menia na rozpálenú pec a to aj v prípade, ak zostanú otvorené okná.

Medzinárodná organizácia Kars4Kids nedávno zorganizovala zaujímavý experiment, aby ukázala, že nejde len o prázdne reči. Počas teplého júnového dňa na ulici oslovila dospelých so zaujímavou výzvou – sľúbila sto dolárov každému, kto vydrží v aute sedieť 10 minút. Reakcie následne nakrútila na video. Dospelí mali oproti bezmocným deťom výhodu v tom, že test mohli kedykoľvek prerušiť stlačením záchranného tlačidla.

Ani jeden z dospelých nevydržal v aute sedieť dokonca. „Zo začiatku sa všetko zdá byť v poriadku, ale keď sa zatvoria dvere, vnútri vznikne horúčava a prúdenie takéhoto vzduchu je až tyranské,“ uviedol jeden z účastníkov experimentu. „To bola najhoršia vec, akú som kedy v živote zažil,“ uviedol ďalší, ktorý v horúcom aute vydržal len niečo vyše päť minút. Ďalší účastníci sa sťažovali aj na klaustrofóbiu, hoci ňou v bežnom živote netrpia.

Rovnaké pocity v aute prežívajú nielen dospelí, ale aj deti či domáci miláčikovia a to aj v prípade, že ide „len“ o pár minút. „Zabudnúť raz, znamená ľutovať navždy,“ zdôrazňuje varovanie na konci videa.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia