Japonský hotel šetrí na ľuďoch, pozrite sa, koho zamestnáva

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Japonský hotel šetrí na pracovníkoch, pozrite, koho zamestnáva
Foto: Youtube

SASEBO 16. júla (WEBNOVINY ) – Šetriť na výplate zamestnancov, najmä ak ide oblasť služieb, sa nevypláca. Riaditeľ nového hotela, ktorý vo štvrtok slávnostne otvorili v Japonsku, sa preto rozhodol pre radikálny krok – namiesto ľudí „zamestnal“ robotov.

Desať strojov dostalo rôznu podobu – od ľudskej, cez zvieraciu až po tradičnú strojovú. Hostí privítajú a zaregistrujú na recepcii, odnesú im batožinu a prevádzkujú aj šatňu a batožinový priestor.

„Tieto roboty samozrejme nedokážu nahradiť všetku ľudskú prácu, ale keď príde na kvality ako priateľské vystupovanie či slušnosť, sotva ich niekto prekoná,“ uviedol riaditeľ hotela Henn na Hotel, ktorého názov sa dá preložiť ako Zvláštny hotel.

K ďalším moderným výdobytkom hotela patrí skutočnosť, že hostia na vstup nepotrebujú kľúče ani karty – do izby ich systém vpustí na základe rozlíšenia tváre. Časť energie v hoteli, ktorý sa zameriava na sporivú klientelu, dodávajú solárne panely.

V hoteli so 72 izbami však hostí obslúži aj desať ľudí. Ubytovanie sa začína už na cene 7000 jenoch (50 eur) a je vhodné aj pre rodiny – len pár metrov od hotela leží veľký zábavný park.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať