Študentku nepustili na toaletu, ochorela a prišla o mobil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Skolaci testovanie ziaci
ilustračné foto Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 19. septembra (WebNoviny.sk) – Devätnásťročná študentka skončila v nemocnici po tom, ako ju počas prijímacích skúšok na Palermskú univerzitu na ostrove Sicília, nechceli pustiť na toaletu. Mladá žena, ktorej meno nie je známe, sa na záchod vybrala, až keď dokončila testy.

V miestnosti ju však držali ešte ďalších 40 minút. Dievča má pritom problémy s močovými cestami. Na spomínanej univerzite chcela študovať medicínu.

Krvácala v dôsledku hemoragickej cystitídy

Ako pre miestne médiá uviedla sestra poškodenej, študentka prosila skúšajúcich, aby jej dovolili opustiť miestnosť, tí to však odmietli, a tak jej nezostávalo nič iné iba v tichosti trpieť. Následne musela vyhľadať lekársku pomoc.

Má problémy s močovými cestami a bolo zrejmé, že trpí. Povedali jej však, že ak odíde na toaletu, jej test nebudú akceptovať. Dlhé čakanie jej však spôsobilo vážne problémy. Keď sa dostala na toaletu, krvácala v dôsledku hemoragickej cystitídy,“ uviedla sestra študentky.

Prísnejšie pravidlá pre podvody

Dievča po návrate z nemocnice čakalo ešte jedno nepríjemné prekvapenie. Keď sa vrátila na univerzitu po mobilný telefón, ktorý odovzdala pred začatím prijímacích skúšok, zistila, že zmizol. Rodina študentky žiada od univerzity náhradu škody.

Podľa talianskeho portálu The Local zaviedla spomínaná vysoká škola počas prijímacích skúšok prísnejšie pravidlá pre podvody, s ktorými sa stretávali v minulosti. Jedným z opatrení je napríklad to, že všetci uchádzači o štúdium opustia miestnosť naraz.

Informácie pochádzajú z webstránky www.thelocal.it.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať