Máte chuť na čerstvé domáce rožky? Super recept, podľa ktorého sa vám podaria

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Upečte si domáce teplé rožky.

Niet nad čerstvé domáce chrumkavé rožky. Upečte si ich aj vy podľa nasledovného receptu. Je to skutočná lahodná chuť.

Čerstvé pečivo, hlavne rožky, sú obľúbenou pochúťkou ľudí najmä na raňajky. Ak máte obchod ďaleko alebo máte chuť na pravé, čerstvé, teplé, domáce rožky, upečte si ich.

Upečte si skvelé domáce rohlíky
Najlepšie chutia čerstvé, teplé a chrumkavé. Foto: dama.cz

Príprava rožkov z kysnutého cesta je veľmi jednoduchá. Máme pre vás recept, podľa ktorého to zvládne každý. Takže si pripravte všetky potrebné prísady a upečte svojim blízkym vynikajúce domáce pečivo. Domáce rožky ako z obchodu budú určite všetkým chutiť.

Domáce rožky:

– 500g hladká múka

– 1 kocka droždie

– 300 ml mlieko

– 1 kl soli

-2 kl cukru

– trochu oleja

– žĺtko na potretie

Postup:

Najprv si urobíme kvások z teplého mlieka, droždia a cukru. V mise zmiešame múku a soľ, kde pridáme potom kvások a olej. Vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme vykysnúť. Narežeme ho na guličky (10ks). Tie vyvaľkáme do tvaru oválu alebo trojuholníka a skrútime. Na plechu necháme ešte pár minút kysnúť. Potrieme žĺtkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 220 stupňov cca 15 minút. Dobrú chuť!

Upečte si skvelé domáce rožky
Pripravte si z nich skvelé jednohubky. Foto: pinterest.com

Tento recept máme overený a určite budete spokojní aj vy. Samozrejme, kto si netrúfa na kysnuté cesto, môže použiť aj lístkové. Rožky z lístkového cesta však už nemajú tú nezameniteľnú chuť, ako tie pravé kysnuté. A tí, ktorí majú radi sladké, môžu do rožkov zvinúť kocku čokolády a upiecť si tak chutné čokoládové rožky. Želáme vám dobrú chuť!

 

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie #2WBN