Raši hodnotí svoje pôsobenie v rezorte pozitívne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Raši
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 7. júla (WEBNOVINY) Odchádzajúci minister zdravotníctva a budúci poslanec parlamentu za stranu Smer-SD Richard Raši hodnotí svoje pôsobenie v rezorte pozitívne. Podľa neho sa podarilo udržať kvalitu zdravotníctva a taktiež ukončiť húfny odchod zdravotníkov do zahraničia.

„V rámci ekonomických možností a hospodárskej krízy som spokojný,“ zhodnotil Raši svoje pôsobenie po stredajšom rokovaní vlády. V parlamente sa v najbližšej budúcnosti plánuje angažovať najmä v oblasti ochrany nefajčiarov. Avizovaného nového ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika z KDH podľa vlastných slov po pracovnej stránke nepozná. „Každému, kto bude chcieť pomáhať zdravotníkom a pacientom, držím palce,“ odkázal Raši svojmu pravdepodobnému nástupcovi. Zároveň však dodal, že viesť rezort zdravotníctva je veľká výzva, keďže má mnohé problémy. Za jeden z najväčších označil rýchlejší vývoj nových liekov a prístrojov ako rast potrebných disponibilných zdrojov jednotlivých ekonomík.

Vyjadril sa aj k niektorým návrhom na zmeny, ktoré predstavila budúca vláda vo svojich programových tézach. Nepozdávajú sa mu najmä úpravy obmedzenia použitia zisku zdravotných poisťovní. „Pre mňa osobne je obnova zisku v súčasnej dobe absolútne neakceptovateľná,“ vyhlásil. V období, keď existujú čakacie listiny, keď chcú poskytovatelia viac peňazí a keď je snaha zaviesť jednotnú platbu za diagnózu, označil takúto zmenu za vec, ktorá „nie je na mieste“.

Kriticky sa vyjadril aj k transformácii zdravotníckych zariadení na akciové spoločnosti. Tento krok by sa podľa neho mohol negatívne dotknúť najmú fakultných nemocníc, ktoré majú aj v súčasnosti veľké dlhy. Naopak Raši dúfa, že nová vláda bude pokračovať v projekte dostavby Rázsoch.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Richard Raši