Homeopatia – voľba kráľovnej

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Homeopatiká
Foto: Thinkstock

BRATISLAVA 24. októbra 2016 (WBN/PR) – Každý ďalší rok, ktorým britská kráľovná Alžbeta II. predĺži svoje vládnutie na britskom tróne, vyvoláva u mnohých ľudí nefalšovaný údiv nad jej obdivuhodnou kondíciou. Alžbeta II., ktorá v tomto roku oslávila svoje 90. narodeniny, vládne britskej monarchii už neuveriteľných 64 rokov. A to bez vážnych zdravotných kríz. Nepochybne k tomu prispieva aj homeopatia, po ktorej, v prípade potreby, siaha. Kráľovná je známa tým, že jej malé púzdro s prírodnými pomocníkmi v podobe homeopatík a tinktúr ju sprevádza na každej z jej početných ciest.

Homeopatia pre dlhý a aktívny život

Alžbeta II. patrí k známym priaznivcom homeopatie, nehľadiac na názory odporcov homeopatie. Pravdou však je, že homeopatia sprevádza kráľovnú po celý jej život a nepochybne aj vďaka tomu len zriedkakedy ochorie. A vo svojej rodovej línii nie je sama. Matka súčasnej kráľovnej, známa ako Kráľovná matka, sa dožila 101 rokov a rovnako patrila k veľkým priaznivcom homeopatie. Mimoriadne si obľúbila homeopatikum Arnica montana, o ktorom sa vyjadrovala, že by ho mal používať každý lekár. Homeopati sú presvedčení, že za svoj úctyhodný trojciferný vek, ktorého sa dožila aktívna a so sviežou mysľou, vďačila vo veľkej miere aj účinnosti a citlivosti homeopatie.

Takmer dvestoročie s homeopatiou

Homeopatia je súčasťou životov britských monarchov takmer 200 rokov. V roku 1835 vážne ochorela manželka kráľa Viliama IV., kráľovná Adelaide. Po tom, ako zlyhali vtedajšie konvenčné spôsoby liečenia, vyzdravela vďaka homeopatii. Kráľovná Adelaide sa vďaka svojej vlastnej pozitívnej skúsenosti stala prvou podporovateľkou homeopatie v kruhoch britskej kráľovskej rodiny. Od tých čias má tento citlivý a prirodzený spôsob liečenia svoje pevné miesto na kráľovskom dvore. A pravdepodobne tomu tak bude aj v budúcnosti. Princ Charles, syn Alžbety II., je rovnako priaznivcom homeopatie a tiež organických a ekologických foriem poľnohospodárstva a chovu zvierat. Farmárčeniu sa aktívne venuje už 30 rokov a počas tohto obdobia mohol, aj vďaka používaniu homeopatie pri liečení svojich stád, významne znížiť podávanie antibiotík na svojej farme.

Britská kráľovská rodina, na čele s kráľovnou Alžbetou II., je stelesnením tradičnej, konzervatívnej rodiny, ktorá je však otvorená aj alternatívnym liečebným postupom bez ohľadu na to, či ich konvenčná medicína akceptuje. Rozhodujúca je pri tom desaťročiami používania potvrdená účinnosť homeopatie. V podobnom duchu sa vyjadruje aj Rachel Robertsová, riaditeľka Inštitútu pre výskum homeopatie (Homeopathy Research Institute), ktorá hovorí: „Kráľovská rodina má obrovské zdroje a neobmedzený prístup ku všetkým druhom terapií a predsa preferujú homeopatiu. Prečo by ju používali, ak by nebola účinná?“

Alžbeta II. je dnes dlhoročnou patrónkou Kráľovskej londýnskej nemocnice pre integrovanú medicínu (pôvodne Kráľovská londýnska homeopatická nemocnica) a riaditeľ tejto inštitúcie, zaradenej do systému verejného zdravotníctva Veľkej Británie, Dr. Peter Fisher, je osobným homeopatom kráľovnej.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alžbeta II.Britská kráľovná Alžbeta II.Kráľovná Alžbeta II.Princ Charles