Nie je kolagén ako kolagén. Viete si vybrať ten správny?

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Collagen powder on pink background
Foto: Getty images

5. októbra 2019 (WBN/PR) – V posledných rokoch akoby sa s kolagénovými prípravkami vrece roztrhlo. Bielkovinu mladosti, ako sa kolagén s obľubou zvykne prezývať, zoženiete v tabletkách, práškoch, krémoch, v lekárňach, drogériách či dokonca v soláriách. Niet divu, širokospektrálne účinky kolagénu pre celkové zdravie a krásu sú také výrazné, že v mnohých krajinách vyvolal doslova kolagénový ošiaľ. Nie je však kolagén ako kolagén. A už vôbec nie je jedno, v akej forme ho užívate, aby v tele účinkoval, ako má. Ako si teda vybrať ten „správny“, ktorý vám prinesie vytúžené ovocie v podobe zdravých kĺbov, mladistvej pleti a vlasov, ktoré budú skutočnou korunou vašej krásy? Skúsime vám poradiť.

Trápia vás boľavé kĺby či prvé vrásky? Možno vám chýba kolagén.

Bolievajú vás kolená? Máte problémy s kĺbmi? Zle sa vám hoja zlomeniny? Trápia vás vrásky, celulitída, strie, nepekné pigmentové škvrny, krehké nechty či lámavé vlasy? Ak ste aspoň na jednu z týchto otázok odpovedali kladne, je veľmi pravdepodobné, že vám v tele chýba práve kolagén, najdôležitejšia stavebná bielkovina v našom tele. Najmä, ak už patríte do vekovej kategórie 40+. Vysvetlíme prečo.

Prečo je pre naše telo dôležitý?

Kolagén, základná stavebná hmota v našom tele, tvorí spojivové tkanivá pohybového aparátu. Predstavuje 30 % všetkých bielkovín v tele, a dokonca až 70 % sušiny kĺbových chrupaviek. Táto vláknitá, vo vode nerozpustná bielkovina tvorí nielen štruktúru kostí a kĺbov, ale aj väzov, šliach, chrupaviek a kože. Kým si ho naše telo v mladom veku dokáže v plnej miere vyprodukovať samé, vyživuje kĺby, zlepšuje pohyblivosť svalov a bráni starnutiu kĺbnych štruktúr a tkaniva. A nielen to. Nie nadarmo sa nazýva aj bielkovinou mladosti! Ak ho máme dostatok, udržuje nielen našu pleť, ale všetky tkanivá v tele dokonale mladé a pružné. Na to je potrebné prispôsobiť si svoj jedálny lístok, pretože kolagén sa nachádza napríklad aj v potravinách.

Či sa nám to páči alebo nie, naše telo starne.

Vedeli ste, že od 25. roku života však naše telo postupne stráca schopnosť kolagén tvoriť a po 40. roku ho už netvorí takmer vôbec? Áno, je to tak. Nedostatok kolagénu dôsledkom jeho prirodzeného úbytku vekom vedie v prvom rade k zhoršeniu stavu kostí – a prejavuje sa okrem iného oslabením svalstva, znížením pružnosti šliach a svalov, znížením trenia vo vnútri kĺbov až rôznymi degeneráciami. Čo je – najmä pre ženy – rovnako nepríjemné, nedostatok kolagénu má na svedomí aj vznik prvých vrások, či obávanej celulitídy. Pokožka je suchá, vlasy strácajú lesk…začína neodvratný proces starnutia! Pre zachovanie celkového zdravia, pohyblivých kĺbov a pružnej pokožky bez vrások je preto dôležité jeho pravidelné dopĺňanie. Ak to nejde v strave, treba skúsiť niečo iné.

Kolagén v tele vekom ubúda. Doplňte si ho!

Vedeli ste, že kolagén možno doplniť jeho pravidelným užívaním? Áno – a zmierniť tak bolesť kĺbov, zlepšiť ich pohyblivosť, či predchádzať výskytu degeneratívnych a zápalových ochorení pohybového aparátu. Pri pravidelnom užívaní funguje kolagén, pokiaľ je do tela dodávaný v správnej forme zároveň ako elixír zdravia a mladosti – dokáže vyhladiť drobné vrásky, výrazne zvýšiť elasticitu pokožky, zosvetliť pigmentové škvrny, intenzívne hydratovať suchú pleť, či výrazne zlepšiť kvalitu a rast vlasov. Spomalí tak proces starnutia tým telu najprirodzenejším spôsobom.

Kolagén ako prevencia artrózy i atritídy.

Artróza, nepríjemná diagnóza, ktorá spôsobuje bolesť kĺbov, sa väčšinou neobjaví až v starobe. Prvé príznaky sa obvykle prihlásia už po 40-ke. Liečba rozvinutého ochorenia je značne obmedzená, a preto by mal každý z nás venovať aspoň trochu času prevencii. Významnou prevenciou úbytku chrupavkových tkanív je okrem pravidelného pohybu a zdravej stravy práve dopĺňanie kolagénu. Výživové doplnky s obsahom hydrolyzovaného kolagénu zároveň stimulujú syntézu chrupavkovej masy, takže pôsobia aj ako prevencia pred vznikom degeneratívnych ochorení, akým je napríklad osteoartritída. Kolagén je teda mimoriadne dôležitý na kĺby a najlepšie, ak je čistý.

Kúpiť Zeen Collagen

Zázrak menom zeen kolagén. Ako vám môže pomôcť?

– uľaví vám pri nervových bolestiach a chronickom zápale kostí, vďaka čomu je rekonvalescencia efektívnejšia

– zmierňuje bolesti kostí a kĺbov pri artritíde i reumatizme, takže pomáha na kĺby

– spomaľuje rednutie kostí pri osteoporóze

– urýchľuje hojenie po zlomeninách, pôrode či chirurgických zákrokoch

– zlepšuje hojenie pokožky pri poraneniach a popáleninách

– pomáha proti paradentóze

– zmierňuje bolesti chrbtice a ischias

– výrazne spomaľuje starnutie pokožky a zvyšuje jej elasticitu , čo je dobré najmä na pleť

– vyhladí drobné vrásky a zosvetlí pigmentové škvrny

– pôsobí ako účinná doplnková terapia pri liečbe celulitídy

– účinkuje proti rozšíreným cievkam a striám

– regeneruje nechty a vlasy, čiže má aj anti age efekt a pomáha na rast vlasov

– obsahuje glycín, ktorý je dôležitý pre zdravý rast svalov

– pomáha vo väčšine prípadov akné

– lieči povrchové aj vnútorné kŕčové žily

– zmäkčuje okraje starých jaziev

– vyhladzuje čerstvé jazvy, takže je dôležitý napríklad aj na tvár po rôznych úrazoch alebo chorobách, napríklad po akné alebo lupienke

– pomáha s liečbou kožných alergických reakcií

– lieči zápaly pokožky

– lieči lupienku

– pomáha s prevenciou rakoviny kože

Dôležitý aj pre športovcov.

Kĺby a chrupavky vystavené námahe sú z dlhodobého hľadiska náchylné na opotrebovanie a poškodenie, najmä pri aktívnom spôsobe života. Aj keď je šport (napríklad beh) jedným z najprirodzenejších pohybov ľudského tela, vystavuje kĺby nielen výraznému treniu a opotrebeniu, ale aj dlhodobému preťaženiu. Chrupavka, ktorá v kĺboch pôsobí ako tlmič musí totiž pri športe odolávať intenzívnej záťaži. Pri opakovaných nárazoch vznikajú mikrotrhliny, chrupavka stráca svoju pružnosť a dochádza k jej poškodeniu, ktoré sa prejavuje zvýšenou citlivosťou, a neskôr bolesťami kĺbov až rozvojom osteoartrózy. Telo niekedy nie je schopné vyprodukovať dostatočné množstvo kolagénu na neutralizovanie týchto strát. Pretože rovnaké náš organizmus opravuje iba rovnakým, teda kolagén kolagénom. Ak teda športujete a chcete sa vyhnúť poškodeniu kĺbov preťažením, nezabúdajte vášmu telu dodať práve kolagén.

Ako si vybrať ten správny?

Nie je kolagén ako kolagén. Už aj na našom trhu existuje množstvo kolagénových prípravkov, ktoré sľubujú vrátiť čas a vášmu telu to, čo vekom prirodzene stratilo. Ako sa v nich teda vyznať? Poradíme vám. Pri výbere kolagénu v prvom rade zvážte jeho pôvod a obsah v dennej dávke. Rovnako dôležitá je aj forma, akou je dodávaný do tela. Iste, ani kvalitným krémom s obsahom kolagénu pravdepodobne nič nepokazíte (aj keď odborníci sú voči tejto forme užívania skôr skeptickí). Aby však kolagén v našom tele účinkoval ako má, je nutné ho užívať vo forme, ktorú náš organizmus dokáže skutočne využiť.

Kolagén si najúčinnejšie doplníte jeho – PITÍM!

Pýtate sa, prečo je nutné kolagén piť, keď sa bežne predáva napríklad v tabletkách? Áno, to je pravda. Aby sa však kolagén dobre vstrebal a účinkoval v našom tele tak ako má, musí byť živý, teda „bio-aktívny“. Bio-Aktívny kolagén je najviac podobný ľudskému kolagénu, ľahko sa vstrebáva a má rýchly nástup účinku. Vyrába sa (aspoň zatiaľ) výlučne vo forme prášku, ktorý jednoducho rozpustí vo vode, či inej tekutine a vypije.

Zázrak biochémie v službách vášho zdravia.

Bio-aktívny kolagén predstavuje bezpochyby jeden z najväčších vynálezov svetovej biochémie. Spracováva sa tak, aby bola zachovaná jeho biologická hodnota – tzv. studenou technológiou. Touto technológiou je vyextrahovaný vysoko kvalitný kolagén, ktorý má tiež prívlastky „živý“ a „biologicky aktívny“ so zachovanou biologickou štruktúrou. Skrátka, kvalitný a čistý bio produkt.

Skutočne prirodzený pre naše telo.

Takým je Zeen collagen, nový unikátny bio-aktívny hydrolyzovaný kolagén v prášku s obsahom 100% čistého morského kolagénu bez chemických prísad. Jeho jedinečnosť je v tom, že si zachováva aj po spracovaní štruktúru trojitej špirály, tzv. helisy, ktorá je typická len pre bielkoviny živých organizmov. Jednoducho povedané, je najviac podobný nášmu, ľudskému kolagénu a naše telo s ním vďaka tzv. „studenej“ technológii spracovania dokáže pracovať ako s vlastným. Použije ho tam, kde ho treba doplniť, a dokonca stimuluje aj bunky, aby si svoj vlastný kolagén začali znovu vyrábať!

Výnimočný kolagén.

Zeen collagen je na našom trhu skutočne výnimočný komplex bielkovín. Vďaka svojim unikátnym vlastnostiam výrazne ovplyvňuje bunkovú obnovu a regeneráciu kolagénových vlákien, priaznivo pôsobí na ľudský organizmus a zabezpečuje pokožke, vlasom i nechtom optimálny stupeň výživy. Vďaka svojej stavbe, ktorá je najviac podobná ľudskému kolagénu, sa navyše ľahko vstrebáva a má rýchly nástup účinku.

Zeen collagen je v porovnaní s inými výnimočný aj tým, že je trojzložkový! Čo to znamená? Že neobsahuje (na rozdiel od mnohých bežných porovnateľných produktov na trhu) len jeden, ale rovno tri druhy kolagénu – kolagén typu I, II aj III!

Kolagén typu I – Je v ľudských tkanivách najrozšírenejší, vyskytuje sa predovšetkým v koži a v kostiach. Predstavuje približne 90 % všetkých kolagénov v ľudskom tele.

Kolagén typu II – Je najhojnejšie zastúpený v chrupavkových tkanivách, kde prispieva k podpornej funkcii.

Kolagén typu III – So starnutím organizmu sa tento kolagénový typ stráca a je nahradzovaný kolagénom typu I, preto je ho možné nájsť hlavne v mladých tkanivách.

NÁŠ TIP: Posilnite svoje zdravie, pleť i vlasy práve v náročnom zimnom období, obdarujte zlatou alebo čiernou krabičkou aj vašich blízkych a tešte sa z výsledkov, ktoré môžete vďaka Bio-aktívnemu Zeen collagenu spoločne dosiahnuť už onedlho.

Odporúčame aj podobný produkt Zeen collagen:

Bližšie informácie o Zeen collagen nájdete tu – zeenworld.com/sk

Francúzsky prémiový morský kolagén
100% čistý výživový doplnok bez chemických prísad
30 praktických denných dávok
6000mg kolagénu v dennej dávke
Hydrolyzovaný (kolagénové peptidy)
Bio-aktívny v prášku
3 typy kolagénu (I, II, III)
+ kyselina hyaluronová, vitamín C a zinok
7200 mg denná dávka
Má citrónovú príchuť

Prémiový Zeen Collagen zakúpite TU – zeenworld.com/sk

Zeen collagen blackbg.jpg
Foto: Zeen Collagen

Prémiový Zeen Collagen zakúpite TU – zeenworld.com/sk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia