Ani mužom sa starnutie nevyhýba - nedostatok bielkovín!

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Successful man portrait
Foto: Getty images

9. októbra 2019 (WBN/PR) – V živote každého muža asi príde moment, keď si zrazu uvedomí, že už nie je najmladší. Pri pohľade do zrkadla, ktoré nemilosrdne odhaľuje nepekné vačky pod očami, rednúce vlasy či prvé šediny môžu nejedného štyridsiatnika zachvátiť obavy z prirodzeného starnutia. Navyše, aj bolesti kĺbov a pohybového aparátu sa môžu objaviť už v tomto veku, a nemusia byť len odrazom životného štýlu, či nesprávnej výživy. Ak vás trápia prvé vrásky či bolestivé kĺby, aj keď ste práve na vrchole svojich síl, je veľmi pravdepodobné, že vášmu telu jednoducho začal dochádzať kolagén. Najmä, ak už patríte do vekovej kategórie 40+.

Vrásky a prejavy starnutia sa týkajú aj mužov.

Starnúca pleť, či problémy s vypadávaním vlasov netrápia len nežnejšie pohlavie. Nedostatok kolagénu a s ním súvisiace prejavy sú s pribúdajúcim vekom úplne prirodzeným javom i u mužov. Práve úbytok kolagénu, ku ktorému v tele vekom postupne dochádza, je vo veľkej miere zodpovedný za vznik prvých vrások, ale aj rednutie vlasov, zníženie pružnosti šliach a svalov, či oslabenie svalstva a kĺbov. A či sa nám to páči alebo nie, je súčasťou nevyhnutného procesu starnutia.

Kolagén v tele vekom ubúda.

Kolagén, základná stavebná bielkovina podporných tkanív, kostí, šliach, chrupaviek, väziva a kože, tvorí asi 30% všetkých bielkovín v tele. Kým ho máme v tele dostatok, vyživuje pokožku, vlasy i kĺby, zlepšuje pohyblivosť svalov a bráni starnutiu kĺbnych štruktúr a tkaniva. Od 25. roku života však naše telo postupne stráca schopnosť ho tvoriť a po 40. roku ho už netvorí vôbec. Dobrá správa je, že ho možno pravidelným užívaním v tele doplniť, a zachovať tak nielen pokožku či vlasy, ale i kĺby a svaly v dobrej kondícii až do vysokého veku.

Dôležitý pre manažérov aj pre športovcov.

Sedavý spôsob zamestnania, či naopak aktívny štýl života sa nutne musia niekde podpísať, bez ohľadu na vek. Či už sedíte neúmerne dlhý čas pre počítačom, alebo si naopak dávate do tela vo fitku, na lyžiach či snowboarde, vaše kĺby i svaly dostávajú poriadne zabrať. Ak aktívne športujete, je to určite to najlepšie, čo pre seba môžete urobiť. Vedeli ste však, že každý šport, aj ten rekreačný, je zároveň záťažou pre vaše chrupavky a kĺby? Áno, najmä ak spôsobuje otrasy či dlhodobé preťaženie! Chrupavka, zložená predovšetkým z kolagénových tkanív, musí totiž pri športe odolávať intenzívnemu zaťaženiu. Vznikajú mikrotrhliny, chrupavka stráca svoju pružnosť a môže dôjsť až k jej mechanickému opotrebovaniu, bolestiam kĺbov a rozvoju artrózy. Doplnenie kolagénu pomáha predchádzať mechanickému opotrebovaniu kĺbov a chrupaviek, a tým mnohým menovaným problémom, je to ideálna fitness alebo športová výživa. A ak už nastanú, napríklad bolesť kĺbov, rekonvalescencia je oveľa lepšia!

Nečakajte, až vás kĺby začnú bolieť. Pomôžte si kolagénom.

Kúpiť Zeen Collagen

Aby vám teda pohyb skutočne prospieval, mali by ste si dobre všímať varovné signály svojho tela a nečakať, kým sa dostaví bolesť. Inak riskujete nielen ubolené kĺby, ale aj natiahnuté svaly a poškodené chrupavky! Prevencia a s tým spojené užívanie kvalitných kolagénových prípravkov je tou najlepšou formou, ako si udržať zdravie a pohyb bez bolestí aj z dlhodobého hľadiska. Pravidelné užívanie kvalitného, vysoko koncentrovaného hydrolyzovaného morského (rybieho) kolagénu vám môže pomôcť pri doplnení tejto životne dôležitej látky, a tak výrazne zredukovať aj všetky príznaky starnutia. Morský rybí kolagén má efekt anti-age a navyše je to skvelá kĺbová výživa.

Zdravý ako rybička? Dá sa to aj po štyridsiatke.

Už aj na našom trhu existuje množstvo kolagénových prípravkov, ktoré sľubujú vrátiť čas. Ako sa v nich vyznať? Poradíme vám. Aby sa kolagén dobre vstrebal a účinkoval v tele ako má, musí byť „bio-aktívny“, teda „živý“. A ten sa vyrába výlučne vo forme prášku, ktorý sa jednoducho rozpustí vo vode a vypije. Rovnako dôležitý je aj jeho pôvod, koncentrácia v dennej dávke a samozrejme jeho kvalita. Najkvalitnejší je bezpochyby hydrolyzovaný rybí, a najmä morský kolagén, ktorý sa extrahuje druhotným spracovaním z morských rýb. Je charakteristický excelentnou biologickou dostupnosťou, takže sa rýchlo vstrebáva.

Takým je i nový prémiový Zeen Collagen, 100% čistý a vysoko koncentrovaný bioaktívny morský kolagén bez chemických prísad. Ide o bio produkt a spracováva sa tak, aby bola zachovaná jeho biologická hodnota – tzv. „studenou“ technológiou. Touto technológiou je vyextrahovaný vysoko kvalitný kolagén, ktorý ma tiež prívlastky „živý“ a „biologicky aktívny“. Jeho jedinečnosť je v tom, že si zachováva aj po spracovaní štruktúru trojitej špirály, tzv. helisy, ktorá je typická len pre bielkoviny živých organizmov. Jednoducho povedané, je najviac podobný ľudskému kolagénu a naše telo s ním dokáže pracovať ako s vlastným. Použije ho tam, kde ho treba doplniť a je dokonca stimulované, aby si svoj vlastný kolagén začalo znovu vyrábať. Či už je to vyhladenie vrások, zastavenie vypadávania vlasov, bércové vredy, kŕčové žily, artróza, meniskus alebo zmiernenie bolestí pohybového aparátu – Zeen collagen si nájde to správne miesto, kde má v tele pomôcť.

Odporúčame:

Kúpiť Zeen Collagen

Zeen collagen blackbg.jpg
Foto: Zeen Collagen

Francúzsky prémiový morský kolagén
100% čistý výživový doplnok bez chemických prísad
30 praktických denných dávok
6000mg kolagénu v dennej dávke
Hydrolyzovaný (kolagénové peptidy)
Bio-aktívny v prášku
3 typy kolagénu (I, II, III)
+ kyselina hyaluronová, vitamín C a zinok
7200 mg denná dávka
Má citrónovú príchuť

Kúpiť Zeen Collagen

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia