Lyžiarska sezóna na Pezinskej babe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lyžovanie

BRATISLAVA 19. januára (WBN/PR) – Lyžiarska sezóna je v plnom prúde už aj na Pezinskej babe. Ide o najväčšie a najlepšie vybavené lyžiarske stredisko v Malých Karpatoch a blízkosť Bratislavy spolu s dobrou dopravnou dostupnosťou z neho robí skvelé miesto pre športové aktivity po práci počas pracovných dní či pre aktívny oddych cez víkend.

Lyžiarska sezóna začala na Babe už pred Vianocami a návštevníkov privítalo niekoľko noviniek, ako napríklad nový lístkový systém, ktorý umožňuje bezkontaktný prechod turniketmi, ako poznajú lyžiari z iných veľkých lyžiarskych stredísk. Zároveň sa rozšíril výber lístkov a k detským lístkom pribudla aj Junior kategória pre lyžiarov do 18 rokov. Rodičov určite poteší, že deti do 5 rokov majú prepravu na kotvových vlekoch v sprievode dospelej osoby zadarmo. So zľavou na denný časový lístok však môžu rátať všetci počas pracovných dní. Už tradične môžu lyžiari využiť denné aj večerné lyžovanie, stredisko je v prevádzke denne od 9:00-16:00 a od 17:00-21:00.

Počas nadchádzajúcich týždňov sa na Pezinskej Babe uskutoční niekoľko zaujímavých akcií. Už 23. 1. (sobota) sa uskutoční 2.ročník snowboardových a freeski pretekov BABA CUP 2010. Na 13. februára je pripravené regionálne kolo 5. ročníka celoslovenských rodinných súťaží Family Cup a koncom februára, 24. 2., sa môžete tešiť na Majstrovstvá Bratislavy v zjazdovom lyžovaní žiakov.

Občianske združenie LK Baba zároveň spravuje aj neďaleké lyžiarske stredisko Zochova chata, ktoré sa nachádza asi 6 km od mesta Modra, v rekreačnej oblasti Zochova chata – Piesok. Ponúka dve zjazdovky určené najmä pre začiatočníkov. Je pripravené aj na lyžiarsky výcvik detí predškolského veku a detí prvého stupňa základných škôl. Malí začínajúci lyžiari sa tu stretnú s najnovším trendom pre dopravu lyžiarov – dopravníkovým pásom „Magic carpet“, ktorý im uľahčí ťažké lyžiarske začiatky. Aj na Zochovej Chate je už samozrejmosťou umelé zasnežovanie a osvetlenie svahu pri večernom lyžovaní.

Novinky a denne aktualizované informácie a snehové správy z oboch stredísk nájdete aj na https://www.lkbaba.sk/sk/

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia