Zmluvy bratislavských lekárov zhromažďujú koordinátori

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nemocnica
Foto: Ilustračné foto SITA, AP

BRATISLAVA 6. decembra (WEBNOVINY) – Univerzitná nemocnica v Bratislave nemá v rukách ešte žiadnu podpísanú pracovnú zmluvu, tie sa však už vraj zhromažďujú u koordinátorov, ktorí ich vedeniu doručia hromadne. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa nemocnice Danica Lehocká.

„Drvivá väčšina lekárov vraj podpisuje zmluvy,“ uviedla. Dnes podľa hovorkyne do práce nenastúpilo 177 lekárov, v pondelok to bolo 330. Univerzitná nemocnica v Bratislave funguje stále v núdzovom režime, na všetkých oddeleniach a klinikách poskytuje akútnu zdravotnú starostlivosť.

Univerzitná nemocnica v Bratislave v pondelok rozdistribuovala nové pracovné zmluvy lekárom, ktorí majú od 1. decembra platné výpovede. Pri preberaní zmlúv bol prítomný koordinátor Lekárskeho odborového združenia. Podmienkou Lekárskeho odborového združenia tiež bolo, aby zmluvy, ktoré dostanú do rúk lekári na potvrdenie, boli už s podpisom riaditeľa nemocnice. UNB podľa Lehockej tejto požiadavke vyhovela. Nové pracovné zmluvy, ktoré lekárom zaručujú zvýšenie platu, sa v Univerzitnej nemocnici v Bratislave týkajú 390 lekárov, ktorí od 1. decembra nie sú v nemocnici zamestnaní.

Lekári DFNsP by mali zmluvy podpísať dnes

Lekári, pre ktorých Detská fakultná nemocnica s poliklinikou v Bratislave pripravila pracovné zmluvy, by ich mali podpísať dnes. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická.

Vedenie DFNsP po dohode s predstaviteľom Lekárskeho odborového združenia pripravilo pre lekárov vzorové pracovné zmluvy a personálne oddelenie následne pripravilo jednotlivé zmluvy pre 85 lekárov, ktoré si už predstaviteľ LOZ prevzal a odovzdal ich lekárom.
DFNsP
Foto: SITA/Diana Černáková Foto: SITA / Diana Černáková

Ako hovorkyňa uviedla, v DFNsP dnes nastúpilo do práce 191 lekárov, 30 lekárov neprišlo.

Klinika detskej chirurgie a Oddelenie patologických novorodencov poskytujú akútnu zdravotnú starostlivosť, ostatné pracoviská zabezpečujú poskytovanie komplexnej zdravotnej starostlivosti.

Hovorkyňa uviedla, že Lekárske odborové združenie oproti pôvodnému návrhu pracovnej zmluvy zo strany DFNsP vyšpecifikovalo mzdu za mesiac december 2011 priamo v pracovnej zmluve a priamo do pracovnej zmluvy zapracovalo, že zvýšenie základnej zložky mzdy sa nepremietne do zníženia nenárokovateľných zložiek mzdy zamestnanca. Vedenie DFNsP zmeny v zmluve odsúhlasilo, keďže už v pôvodnom návrhu zmluvy to bolo uvedené v prílohe a nadväzujúcich mzdových predpisoch zamestnávateľa.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie UNB Univerzitná nemocnica Bratislava