Gynekológovia pripravili pre Slovenky užitočnú brožúrku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Gynekolog
Foto: Thinkstock

BRATISLAVA 7. apríla (WEBNOVINY) – Gynekológovia Martin Redecha a Jozef Adam pripravili brožúrku s názvom Naozaj dôležité informácie pre ženu…, ktorá dámam umožní získať prehľad o tom, čo možno od preventívnej gynekologickej prehliadky očakávať a na čo všetko majú nárok.

Brožúra zahŕňa najnovšie poznatky lekárov a je v súlade s aktuálnou legislatívou, ktorá určuje rozsah a formu preventívnych prehliadok na Slovensku.

Každá žena ju môže získať zdarma u svojho gynekológa – stačí, ak si ju v ambulancii vypýta.

Publikácia sa venuje najmä preventívnym gynekologickým prehliadkam, približuje vyšetrenia, ktoré sú zo zákona ich súčasťou, a tiež prezrádza, kedy je na ne najvhodnejšie ísť a ako sa pripraviť. Prináša aj prehľadnú tabuľku, ktorá žene pomôže pochopiť výsledky jej vyšetrení.

Knižka obsahuje aj informácie o najčastejších gynekologických problémoch a ich liečbe či existujúcich možnostiach prevencie, ktoré môžu ženu chrániť pred rakovinou krčka maternice alebo zabezpečiť jej včasné odhalenie. Na záver nechýba ani slovník cudzích slov, ktoré gynekológ pri rozhovore s pacientkou najčastejšie používa.

Projekt nie je časovo obmedzený, takže svoj výtlačok môže dostať každá žena, ktorá tento rok navštívi svojho gynekológa a publikáciu si vypýta. Informácie agentúre SITA poskytla Katarína Ilčíková zo spoločnosti Accelerate.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať