Ako posilniť detskú imunitu a prestať sa trápiť chorobami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Chlapec, kosti, svaly, dieťa
Čína sa rozhodla, že zakročí voči údajnej "feminizácii" chlapcov a vychová z nich odvážnych, silných mužov. Foto: neocate.com

BRATISLAVA 7. marca (WEBNOVINY) – Patríte medzi rodičov, ktorých potomkov neustále trápia rôzne choroby a u lekára sa pomaly cítite ako doma? Iste, môžete si vždy zaobstarať lieky, ale už aj tie menej vážne choroby ako nádcha či kašeľ sú predsa len vyčerpávajúce pre celú rodinu a žiaden rodič sa nechce pozerať na to, ako sa jeho dieťa trápi.

Preto môžete skúsiť urobiť všetko pre to, aby bolo telíčko vášho syna či dcérky silnejšie a odolnejšie a aby ste váš potomok i vy mohli vďaka zlepšenej imunite žiť plnohodotnejší život.

Raňajky, rodina, jedlo, šťastie, láska, úsmev
Foto: lasideasdevalentina.mex.tl

Raňajky nielen pre imunitu

V prvom rade by ste mali vášmu dieťaťu naservírovať raňajky. Samozrejme – čím zdravšie, tým lepšie, veď ako sa hovorí, sú najdôležitejším jedlom dňa. Už samotná konzumácia raňajok povzbudzuje tvorbu látky interferón gama, čím sa podľa štúdie holandského Maastricht University Medical Centre znižuje riziko nakazenia sa vírusovou infekciou až o polovicu.

V celodennom jedálničku by malo byť silne zastúpené ovocie a zelenina, predovšetkým to s obsahom vitamínu C (veľké množstvo ho obsahujú napríklad broskyne), karotenoidov (mrkva, špenát či tekvica) a bioflavonoidov (paprika, jahody, citrusové ovocie, brokolica, ružičkový kel, cesnak, špenát, mango alebo papája).

Celý článok si môžete prečítať tu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia