Choroba je mašinéria

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Provitex

BRATISLAVA 11. apríla (WBN/PR) – Prečo je tomu tak, že inštitúty „verejného zdravia” podporujú užívanie neúčinných a nebezpečných liekov, namiesto osvedčených prírodných riešení, ktoré nemajú vedľajšie účinky? Pravda je jednoducho taká, že výrobcovia liečiv by neprofitovali, ak by sa ľudia prebudili a vrátili sa k užívaniu látok na prírodnej báze, ktoré sú mimochodom oveľa lacnejšie ako lieky a ostatné lekárske zákroky. Neboli by potrebné reklamy najnovších liekov propagovaných výrobcami liečiv a inštitútmi verejného zdravia ako ”zázračné”, a ani výskumné organizácie by nemohli hýriť z charitatívnych príspevkov súkromných osôb.

Mnohí si myslia, že prírodné spôsoby liečby by sa jednoducho nemali prirovnávať „vedecky dokázanej” farmaceutickej vede. Pravda je tá, že v dnešnej dobe existujú vedecké dôkazy o tom, že účinky liečiv a ich bezpečnosť zďaleka nie sú spoľahlivé.

Antibiotiká môžu spôsobovať mentálne ochorenia, na ktoré reaguje farmaceutický priemysel antipsychotikami….

Foto: Provitex

V roku 2011 bolo o antibiotikách dokázané, že definitívne ničia prospešné črevné baktérie a vo veľkom poškodzujú zdravie čriev. Ako je aj Vám známe, zdravie čriev možno dať do súvisu s mentálnym zdravím. Aj vedci hovoria, že črevný systém, je náš „druhý mozog”. Znamená to, že užívaním antibiotík sa skutočne zväčšuje počet mentálnych ochorení, spojených s cukrovkou a metabolickým syndrómom. Stačí ak berieme do úvahy, že u polovice amerických občanov je v priebehu ich života aspoň raz diagnostikované mentálne ochorenie.

Pre zdravie črevného systému je nepostrádateľné, aby sme obnovili činnosť črevných mikroklkov a užitočnú črevnú flóru.

Toto je možné ľahko zrealizovať konzumáciou prírodných potravín, resp. výživových doplnkov vynikajúcej kvality. Kvasené potraviny, akými sú napríklad kyslá kapusta alebo kefír, sú bohatým zdrojom probiotických baktérií. Rýchlejší účinok však môžeme dosiahnuť konzumáciou výťažkov z húb (korálovec, ohňovec, ryšavec). Pretože huby ako komplementer pomáhajú nielen pri nádorových ochoreniach, ale aj pri mnohých iných oblastiach ako napr. krvný tlak, cholesterol, hladina cukru v krvi, čiže aj v oblasti civilizačných ochorení pôsobia blahodarne na ľudský organizmus. Môžu pomôcť aj pri takých problémoch zažívacieho traktu (žalúdok a črevá), ktoré trápia mnohých našich spoluobčanov.

Keby bolo toho známe každému z nás, boli by sme oveľa zdravší.

Informačný materiál firmy PROVITEX s.r.o.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia