Výsledky sobotňajších zápasov I. ligy 2009/2010

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 12. septembra (WEBNOVINY) – Súhrn výsledkov sobotňajších zápasov 9. kola druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže – I. ligy 2009/2010:

MŠK Rimavská Sobota – FK Púchov 0:1 (0:1)

Gól: 19. M. Luhový, ŽK: 31. Živanovič, 51. Sihelský, 61. Pisár, 88. Janečka (všetci Rimavská Sobota), rozhodovali: Kráľovič – Mókoš, Jankovič, 582 divákov

V súboji tretieho mužstva s prvým sa ujali vedenia hostia z Púchova, keď v 19. min Martin Luhový prízemnou strelou prekonal brankára Martina Kuciaka – 0:1. Domáci mohli vyrovnať po šanci Gibalu, ten však z troch krokov netrafil bránku. Púchovčania boli naďalej aktívni, ďalšie góly mohol pridať Ondrička, ale mieril iba do rúk Kuciaka. Hra Rimavskej Soboty bola v druhom dejstve kŕčovitá, hostia sa spoliehali na protiútoky. Aktívni boli najmä Luhový a Ondrička, ale skóre sa už nezmenilo.

MFK Zemplín Michalovce – FC ViOn Zlaté Moravce 0:2 (0:0)

Góly: 64. Klabal, 78. Pavelka, ŽK: 69. Gamkrelidze (Michalovce), rozhodovali: Šuniar – Kubačka, Bóllo, 1173 divákov

V prvom polčase sa hral obojstranne slabý futbal s minimom šancí. Po zmene strán sa prebrali najmä hostia, ktorí sa ujali vedenia v 64. min hlavičkou stopéra Klabala – 0:1. Svoj náskok poistili hráči Zlatých Moraviec v 78. min, keď po akcii Róberta Tomka úspešne zakončil Pavelka. Michalovskí futbalisti sklamali svojich priaznivcov nevýrazným výkonom i výsledkom.

MFK Tatran AOS Liptovský Mikuláš – MFK Dolný Kubín 2:0 (1:0)

Góly: 30. M. Bezák, 88. Balluch, ŽK: 13. Lišivka, 36. J. Kapláň – 21. Sadžakov, rozhodovali: P. Hrčka – R. Sluk, Ádám, 920 divákov

Prvý polčas bol plný osobných súbojov ako v pravom derby. Mužstvá sa veľmi ťažko dostávali do vyložených šancí. Center Petra Tomka odvrátila obrana hostí na roh a trestný kop Bellu skončil na múre hostí. V 14. min Kubala prudkou strelou vystrašil Vreštiaka, no ten strelu vyrazil do poľa. V 24. min loptu nakopol loptu do šestnástky R. Kráľ, ale domáci brankár Vreštiak znova čaroval. Vyznamenal sa aj hosťujúci gólman Trabalík po strele Bellu. Po polhodine hry sa prudký center Škutu dostal k Bezákovi a ten nechytateľne pod hornú žrď otvoril skóre – 1:0. V druhom dejstve sa Dolnokubínčania snažili vyrovnať, ale Chovanec a R. Kráľ neboli efektívni.

Naopak v 88. min vyhral Tomko hlavičkový súboj s obranou hostí, k lopte sa dostal Balluch a strelou po zemi definitívne rozhodol – 2:0.

FKM Prievidza – LAFC Lučenec 1:1 (1:0)

Góly: 6. D. Oravec – 56. Hoferica, ŽK: 55. Miroslav Oršula – 17. Kitaš, 45. Gonos, 79. Hlavatovič, 90. Peter Ďurica, rozhodovali: Valášek – Čiernik, Rendko, 645 divákov

V kvalitnom súboji sa súperi rozišli spravodlivo deľbou bodov. Hornonitranom patril prvý polčas a ujali sa vedenia, keď Dušan Oravec v 6. min po spätnej prihrávke Petra Gajdoša nádherne trafil do pravej šibenice – 1:0. Druhý gól domácich mohol vsietiť Gajdoš, ale Mário Michalík reflexívne vyrazil. Na druhej strane mohol vyrovnať Balaško, ale jeho hlavička skončila v závere prvého dejstva iba na bočnej sieti. Po zmene strán sa Lučenčania na trávniku zviditeľnili, domáci mali v obrane okienka. Jedno z nich hostia potrestali v 56. min Hofericom, ktorý bol na konci štandardnej situácie. Obe mužstvá sa následne snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, no ani superšanca domáceho Oršulu zmenu skóre nepriniesla. V nadstavenom čase rozhodca pre faul neuznal gól domáceho Čembu. Prievidzu viackrát podržal gólman Furka.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať