Svetelná terapia na Klinike Esthetic pomáha mladým

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
MUDr. Alexandra Novotná, PhD., majiteľka prestížnej Kliniky Esthetic Foto: Klinika Esthetic

BRATISLAVA 17. septembra (WBN/PR) – Je ťažké dosiahnuť takú dokonalú kvalitu pleti, akú vidíme na tvárach celebrít v časopisoch. Väčšina z nás vie, že je za tým silný make-up a často aj retuš. Ale každý z nás by chcel mať pleť čo možno najkrajšiu. Ak sú na nej vyrážky, jazvy či škvrny, nikomu to nedvíha sebavedomie, najmä nie v puberte. Na bratislavskej súkromnej klinike plastickej chirurgie, estetickej a laserovej medicíny Esthetic po niekoľkoročných skúsenostiach vedia, že riešením pre všetkých, ktorých trápi nedokonalá pleť, je Intenzívne pulzné svetlo.

Intenzívne pulzné svetlo (IPL) je neinvazívna liečba, ktorá využíva vysokú intenzitu pulzov viditeľného svetla pre zlepšenie vzhľadu mnohých kožných problémov. „IPL je veľmi účinné na odstránenie cievnych lézií, škvŕn, pigmentácií, popraskaných žiliek na tvári, červených žiliek na nohách, pieh a drobných vrások. S veľkým úspechom ho však používame predovšetkým na liečenie akné u mladých ľudí a na odstránenie škvŕn a jazvičiek, ktoré po ňom často zostávajú,“ hovorí MUDr. Alexandra Novotná, PhD., majiteľka prestížnej Kliniky Esthetic.

Keďže pre aplikáciu IPL terapie je ideálna jeseň, prináša Klinika Esthetic v tomto období špeciálnu akciu:

• IPL + odborné kozmetické ošetrenie pleti (mikrodermabrázia, naparenie ozónom, hĺbkové čistenie + svetelná terapia – LED svetlo), cena – 50 €

• IPL celá tvár + svetelná terapia (LED svetlo), cena – 30 €

• IPL len líca + svetelná terapia (LED svetlo), cena – 20 €

Ako pomáha IPL?

• lieči akné, zjemňuje škvrny a jazvy

• redukuje veľkosť pórov

• omladzuje starnúcu a slnkom poškodenú kožu

• redukuje pigmentácie a rozšírené cievky

• vyhladzuje jemné vrásky

• zjednocuje farebný tón pokožky

• odstraňuje popraskané kapiláry a začervenanie pokožky

• redukuje veľkosť pórov

• zlepšuje pružnosť kože

Foto: Klinika Esthetic

Ako to funguje?

IPL systémy pracujú na podobnom princípe ako lasery. Svetelná energia, ktorá sa mení na tepelnú, je cielene aplikovaná priamo do jednotlivých buniek v koži. Od lasera sa však IPL líši v tom, že namiesto jednej vlnovej dĺžky umožňuje využívať viacej druhov svetla s rozličnou vlnovou dĺžkou. Tým sa dá terapia oveľa viac prispôsobiť konkrétnemu kožnému problému s podstatne lepším výsledným efektom. IPL terapia je považovaná za veľmi šetrnú techniku. Zameriava sa na spodné vrstvy kože (dermis) bez toho, aby narušila jej horné vrstvy (epidermis). Napriek vysokej efektívnosti nie sú známky použitia IPL tesne po aplikácii tak výrazné ako po použití napr. frakčného lasera alebo chemického peelingu.

Ako vyzerá samotný zákrok?

Zákroku predchádza dôkladné vyšetrenie pleti dermatológom. „Naši špecialisti konzultujú s klientmi ich problémy, zistia ich očakávania a porovnajú s možnosťami terapie. Základom úspechu je stanovenie správnej diagnózy, následne volíme intenzitu a frekvenciu terapie,“ vysvetľuje doktorka Novotná. „IPL terapia nie je pre klienta náročná. Trvá asi 20 minút a vyžaduje si približne 4 – 6 sedení každé 3 – 4 týždne v závislosti od stavu pleti. Pred zákrokom vykonávame mikrodermabráziu, čiže zbrúsenie hornej vrstvy pokožky tak, aby liečivé svetlo preniklo čo najhlbšie. Je takmer nebolestivá a po ošetrení okrem jemného začervenania nezostávajú na koži žiadne viditeľné stopy,“ dodáva MUDr. Novotná. Je preto možné podstúpiť ju napríklad aj počas obedňajšej prestávky.

V nasledujúcich dňoch však nie je dobré chodiť na slnko, preto je ideálnym obdobím pre tento zákrok práve jeseň. Podľa skúseností s týmto druhom liečby dochádza k zlepšeniu stavu pleti v priemere už dva mesiace od začiatku pravidelného ošetrovania.

www.esthetic.sk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia