Na klinike Esthetic spojili krásu s umením

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Na klinike Esthetic v Bratislave nedávno sprístupnili výstavu grafík významného slovenského umelca Franka Jalšovského.

BRATISLAVA 6. októbra (WBN/PR) – Prestížna bratislavská klinika Esthetic je už roky známa tým, že svojim klientom poskytuje prvotriednu starostlivosť o ich zdravie a krásu. Špecializuje sa na estetickú dermatológiu, laserovú medicínu a plastickú chirurgiu. Jej lekári a sestry sa pravidelne zúčastňujú na zdravotníckych kongresoch a klinika Esthetic tak na Slovensko neustále prináša svetové novinky a svojim klientom poskytuje zdravotnú starostlivosť a ošetrenia rovnako kvalitné ako poskytujú špičkové kliniky vo svete. Sídli v historickej budove na Partizánskej ulici, kde v roku 1951 Prof. MUDr. Štefan Demjén, DrSc., založil tradíciu modernej slovenskej plastickej chirurgie, na ktorú klinika Esthetic nadväzuje.

Na klinike Esthetic v Bratislave nedávno sprístupnili výstavu grafík významného slovenského umelca Franka Jalšovského.

Tento raz však predstavila niečo, čo inde nenájdete. Spojila krásu s umením. „To, prečo nás klienti vyhľadávajú, je najmä starostlivosť o ich zdravie a krásu. Ja osobne som presvedčené, že krásu a zdravie neformuje len vonkajšia starostlivosť, ale aj vnútorná harmónia duše. Pobyt v prostredí, kde okrem príjemných ľudí nachádzate aj umenie, je určite jeden z dôležitých faktorov. Rozhodli sme sa preto využiť priestory našej kliniky aj na prezentáciu umeleckých diel, „ hovorí MUDr. Alexandra Novotná, PhD., dermatologička a zároveň majiteľka kliniky.

Na klinike Esthetic tak nedávno sprístupnili výstavu grafík významného slovenského umelca Franka Jalšovského. Jalšovský počas svojej tvorby získal mnoho cien, okrem Slovenska aj v USA, Kanade, Japonsku, Kórei, je členom mnohých združení a asociácií na Slovensku, Novom Zélande, Kanade, USA, Španielsku, Rakúsku a vo Francúzsku. Jeho diela sa nachádzajú vo významných galériách a privátnych zbierkach, vystavoval na spoločných a samostatných výstavách v Amerike, Európe a Ázii. V roku 1990 odišiel so svojou manželkou do Vancouveru , kde žil 21 rokov. „Frankove diela sú jedným slovom nádherné. Vyžaruje z nich láska, priateľstvo, harmónia a hľadanie zmyslu života. Som veľmi vďačná Oľge Kohlerovej z Olga Art Gallery, ktorá nám umožnila nainštalovať jeho diela v priestoroch našej krásnej historickej budovy a tiež pánovi kurátorovi Bohumírovi Bachratému. Verím, že klienti, ktorí ku nám chodia, budú z vynovených priestorov nadšení a že im ešte viac spríjemnia pobyt u nás,“ dodáva doktorka Novotná.

Majiteľka kliniky plánuje postupne využiť priestory 100 ročnej budovy aj na prezentáciu ďalších umeleckých diel, pretože ako sama hovorí: „Umenie a krása idú ruka v ruke a v spojení s medicínou tvoria neuveriteľne liečivú kombináciu“

Na klinike Esthetic v Bratislave nedávno sprístupnili výstavu grafík významného slovenského umelca Franka Jalšovského.
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať