Dať si operovať oči laserom alebo ísť k moru? Môžete oboje!

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Oftum

Leto doteraz nebolo na laserové operácie očí vhodnou sezónou. Plávanie v mori či v bazéne bolo totiž po zákroku niekoľko týždňov vylúčené. S revolučnou metódou ReLEx Smile 3D si môžete užívať kúpanie už týždeň po operácii!

BRATISLAVA 10. augusta (WBN/PR) – Ostrý zrak do niekoľkých hodín po operácii, žiadna bolesť, nijaké narušenie povrchu rohovky a navyše sa môžete o pár dní zbaliť a užívať si pri plávaní či šnorchlovaní krásy podmorského života. To všetko ponúka operačná metóda
MUDr. Ivo Ďurkovič Foto: iClinic

Foto: iClinic

Podľa neho je táto metóda revolučná hneď v niekoľkých smeroch a zároveň mimoriadne bezpečná. Využíva moderný femtosekundový laser VisuMax 500 od nemeckej firmy Carl Zeiss, ktorý šetrne odstráni dioptrickú chybu bez narušenia povrchových vrstiev rohovky. „Minimalizuje sa tak výskyt pooperačných komplikácií, ktoré pri iných operačných metódach súvisia práve s narušením povrchu rohovky. Ide najmä o riziko posunutia lamely – flapu, zašednutia rohovky, vzniku mikrostrií či narušenie biomechanických vlastností rohovky. Metóda ReLEx Smile 3D odstraňuje dioptrické chyby oka výlučne pomocou femtosekundového laseru. Bezbolestne, bez narušenia povrchu rohovky a bez spáleného tkaniva. Excimerový laser využívaný pri iných metódách, ktorý môže nadmerne spáliť tkanivo rohovky, sa pri tejto metóde vôbec nevyužíva. Nepríjemný zápach pri operácii je teda vylúčený.“ hovorí MUDr. Ivo Ďurkovič z iClinic.

Chcete wow efekt?

Pri operácii ReLEx Smile 3D femtosekundový laser vytvorí s dokonalou presnosťou vo vnútri rohovky tzv. lentikulu. Epitel rohovky sa nenaruší zárezom a vytvorením lamely-flapu ako pri iných operačných metódach. Presný tvar lentikuly sa vypočíta už po absolvovaní predoperačného vyšetrenia, a tak môže laser pomocou precíznych výpočtov odstrániť skutočne len prebytočné tkanivo. Po operácií sa videnie stabilizuje už do pár hodín, pričom riziko výskytu slzenia či pocitu suchého oka je skôr výnimkou. „ReLEx Smile 3D je najlepšou voľbou pre všetkých, ktorí si chcú byť istí, že ich zrak bude lepší rýchlo a bez komplikácií a vedľajších účinkov. Pacienti sú prekvapení rýchlosťou zákroku a jeho bezbolestným prebiehom ako aj okamžitým nástupom jasného videnia – takzvaným „wow” efektom. Oceňujú najmä minimálne obmedzenia po operácii. Hneď na druhý deň už väčšinou pracujú a do týždňa sa naplno môžu venovať športovým aktivitám, aj spomínanému plávaniu. Je treba tiež spomenúť, že táto revolučná metóda už neprináša obmedzenia ani pre kontaktné športy ako džudo, karate, či futbal, je vhodná aj pre aktívnych športovcov. Rohovka totiž ostáva po zákroku nedotknutá. Pomocou ReLEx Smile 3D teda odstraňujeme dioptrie bezbolestne, bez rezu a bez obmedzení,“konštatuje MUDr. Ivo Ďurkovič. Operácia metódou ReLEx Smile 3D je určená pre pacientov s krátkozrakosťou a astigmatizmom a ponúka optimálne riešenie najmä pre pacientov s vyšším stupňom krátkozrakosti.

Foto: Oftum

Očná klinika iClinic patrí medzi špičkové európske kliniky. Jej vybavenie tvoria najmodernejšie nemecké laserové prístroje od spoločnosti Carl Zeiss, ktoré sú svetovou špičkou medicínskej techniky v tomto odbore. Klinika ponúka nemecký prístup a precíznosť slovenských a nemeckých lekárov, ktorí patria medzi jej personál. Kliniku iClinic nájdete v bratislavskom Aupark-u alebo v absolútnom centre Banskej Bystrice na Kapitulskej ulici číslo 7. Viac informácii o spomínanej metóde nájdete na www.relexsmile.sk alebo www.iclinic.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia