Súkromné poisťovne hospodária so ziskom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 17. septembra (WEBNOVINY) – Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) dlhodobo hospodári so stratou, ktorá sa každý mesiac prehlbuje. Podľa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou je nevyhnutná jej reštrukturalizácia a ďalšie opatrenia na vyriešenie jej problémov. Ako pre portál Webnoviny skonštatovali predstavitelia ostatných zdravotných poisťovní, podobné problémy nemajú.

„My sme rozpočet na rok 2010 zostavovali reálne a zodpovedne,“ uviedla PR manažérka zdravotnej poisťovne Dôvera Zuzana Horníková. „Momentálne hospodárime v pluse, dodržiavame platobnú schopnosť a poskytovateľom platíme riadne a včas.“ Ako dodala, ak sa bude rok 2010 vyvíjať tak, ako doposiaľ, Dôvera očakáva v tomto roku kladný hospodársky výsledok.

Zisk pre tento rok očakáva aj druhá súkromná poisťovňa, Union zdravotná poisťovňa. „V súčasnosti možno povedať, že hospodárenie sa vyvíja nad očakávania pozitívne,“ skonštatovala hovorkyňa poisťovne Judita Smatanová. „Platobnú schopnosť Union zdravotná poisťovňa stabilne dodržiava a napĺňa bez problémov,“ uzavrela.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Dôvera zdravotná poisťovňaÚDZS Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťouUnion poisťovňaVšZP Všeobecná zdravotná poisťovňa