VšZP nemá záujem o oddelenie dlhodobo chorých v Topoľčanoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vseobecna zdravotna poistovna
Foto: SITA/Nina Bednáriková

NITRA 13. júna (WEBNOVINY) – Všeobecná zdravotná poisťovňa navrhuje nezazmluvniť ukončené hospitalizácie na očnom a krčnom oddelení v nemocniciach v Topoľčanoch a v Leviciach.

Záujem už nemá ani o oddelenie dlhodobo chorých v Topoľčanoch. Agentúru SITA o tom informovala Marta Eckhardtová, šéfka neziskovej organizácie Nemocnice s poliklinikami, ktorá riadi obe nemocnice. Na očných a krčných oddeleniach má zostať jednodňová zdravotná starostlivosť a osobitne hradené výkony, čo sú hospitalizácie do 96 hodín. Lôžka sa teda rušiť nebudú.

Oddelenia by sa zatvárali na sobotu a nedeľu,“ povedala Eckhardtová. Nezaniklo by ani oddelenie dlhodobo chorých v Topoľčanoch, ktoré má 40 lôžok. „Museli by sme posilniť doliečovacie oddelenie, kam by sme presunuli časť lôžok. Časť by sme ponechali, pretože s ostatnými poisťovňami zmluvy máme,“ poukázala Eckhardtová. S navrhovanými škrtmi nesúhlasí a poisťovni zaslala list, v ktorom navrhuje iné varianty riešenia. Definitívne rozhodnutie zo strany Všeobecnej zdravotnej poisťovne má padnúť 17. júna.

Už k 1. máju najväčšia zdravotná poisťovňa nezazmluvnila v Topoľčanoch ukončené hospitalizácie na urológii. Zmluvu uzavrela len na jednodňovú zdravotnú starostlivosť a osobitne hradené výkony.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie VšZP Všeobecná zdravotná poisťovňa