Štátna VšZP a malé nemocnice pokračujú v rokovaniach

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nemocnica
Foto: Ilustračné foto SITA/Dušan Hein

BRATISLAVA 2. februára (WEBNOVINY) – Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) a Asociácia nemocníc Slovenska pokračujú v rokovaniach. Ako ďalej pre agentúru SITA uviedol šéf asociácie Marián Petko ale aj hovorkyňa poisťovne Petra Balážová, na stredajšom pracovnom stretnutí prišlo k miernemu posunu. Podľa zdravotníckych zariadení je však aj napriek tomu ponuka najväčšej poisťovne na trhu málo výhodná, údajne neprišlo k navýšeniu cien ani objemov.

Na budúci týždeň by sa pritom malo uskutočniť mimoriadne zhromaždenie členov asociácie, na ktorom podľa Petka sformulujú definitívne stanovisko k ponuke Všeobecnej zdravotnej a budú informovať o svojich ďalších krokoch.

Samotná poisťovňa reagovala, že bude naďalej pokračovať aj v individuálnych rokovaniach o cenových podmienkach s jednotlivými nemocnicami. „Všeobecná zdravotná má v súčasnosti platné zmluvy s nemocnicami do 31. marca 2011. Dodatky s novými cenovými podmienkami platnými od 1. januára 2011 zatiaľ podpísalo 65 % všeobecných nemocníc,“ doplnila Balážová. To, že niektoré zariadenia už dodatky podpísali, potvrdil aj Petko, naznačil však, že sa to týka skôr menších nemocníc.

Všeobecná zdravotná poisťovňa je najväčšia poisťovňa na trhu. Začiatkom roku 2010 sa zlúčila so Spoločnou zdravotnou poisťovňou. V súčasnosti sa stará o približne 3,5 mil. klientov. Asociácia nemocníc Slovenska združuje takmer 60 zdravotníckych zariadení.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marian Petko
Firmy a inštitúcie ANS Asociácia nemocníc SlovenskaVšZP Všeobecná zdravotná poisťovňa