Mikuláš navštívil malých pacientov v Detskom kardiocentre

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Sanofi-aventis / Zentiva Slovakia

BRATISLAVA 9. decembra (WBN/PR) – Pri príležitosti sviatku svätého Mikuláša sa v priestoroch Detského kardiocentra (DKC) na bratislavských Kramároch opätovne stretlo veľa ľudí s veľkým srdcom a úprimným presvedčením pomôcť a spríjemniť deťom pobyt v nemocnici. Poslaním našich lekárov a nás všetkých je darovať deťom, ktoré majú choré srdiečko, bezstarostný a plnohodnotný život s nádejou na ďalší krásny deň. Aj tohtoročná Mikulášska besiedka sa koná pod záštitou herečky Zuzany Krónerovej. Tak, ako po minulé roky, pripravila Nadácia Detského kardiocentra, Národný ústav srdcových a cievnych chorôb, a. s. (NÚSCH, a. s.) v spolupráci so spoločnosťou Sanofi pre malých pacientov popoludnie plné prekvapení a zábavy.

Pri tejto príležitosti odovzdala komunikačná manažérka spoločnosti Sanofi Ing. Beáta Kujanová PhDr. Márii Kadlečíkovej (správkyňa Nadácie Detského kardiocentra) a primárovi JIS Kardiologického oddelenia DKC, pracoviska NÚSCH, a. s. MUDr. Pavlovi Kunovskému, PhD., MBA symbolický šek vo výške 5 000 eur na nákup (dofinancovanie) transportného echoprístroja na vyšetrenie detí pre Kardiologické oddelenie DKC.

Spoločnosť sanofi-aventis Pharma Slovakia, s.r.o. podporuje Detské kardiocentrum prostredníctvom Nadácie už niekoľko rokov. Preto ju vnímame ako stabilného partnera, ktorý pozná prostredie aj podmienky kardiocentra. Medicínske prístroje financované vďaka tejto finančnej podpore, tvoria radu nenahraditeľných pomocníkov pri diagnostikovaní a liečbe malých kardiologických pacientov, ktoré vedia oceniť predovšetkým lekári a sestričky DKC a následne aj rodičia detí. Naša vďaka je preto úprimná a obrovská.„, uviedla PhDr. Mária Kadlečíková.

Veľké ďakujem spoločnosti Sanofi za niekoľkoročnú podporu pre naše Detské kardiocentrum. Teším sa aj spolu s mojimi kolegami, že našim detským pacientom aspoň takýmto spôsobom na chvíľu rozžiarime ich smutné očká. Detičkám prajem skoré uzdravenie a ďakujem celému kolektívu Detského kardiocentra,“ uviedol Ing. Mongi Msolly (generálny riaditeľ NÚSCH, a. s. a Detského kardiocentra, pracoviska NÚSCH, a. s.)

Je pre nás cťou, že môžeme aj takýmto spôsobom pravidelne podporovať činnosť Detského kardiocentra a prispievať tak k skvalitneniu zdravotnej starostlivosti. Osobitne by som chcela vyzdvihnúť a poďakovať lekárom, zdravotným sestrám a celému personálu Detského kardiocentra za ich obetavú a záslužnú prácu. Rada by som v mene spoločnosti Sanofi poďakovala organizátorom za možnosť spolupodieľať sa na tomto podujatí. Malým pacientom želám skoré uzdravenie a úsmev na ich tváričkách,“ uviedla Ing. Beáta Kujanová.

Medzi malých pacientov aj tento rok zavítali milí a vzácni hostia: herečka Zuzana Krónerová, ktorá prevzala záštitu nad podujatím, herec Ján Koleník a hokejista Miroslav Lažo. Najviac sa detičky tešili z príchodu Mikuláša, Anjela a Čerta a Detského divadielka a mikulášskych balíčkov, ktoré im doniesli.

Je až neuveriteľné ako čas letí. So Sanofi spolupracujeme už asi 10 rokov a za toto obdobie sme mohli za poskytnuté peniaze kúpiť alebo dofinancovať niekoľko prístrojov. Sú to ľudia,, ktorí majú srdce na pravom mieste. Mikulášska besiedka vždy detičky poteší, lebo pre nich je to veľmi pozitívne rozptýlenie, počas ktorého aspoň na chvíľu zabudnú na liečbu a pobyt v nemocnici,“ uviedla spoluorganizátorka podujatia a hovorkyňa NÚSCH, a. s. a DKC Bc. Dobroslava Krajačičová.

Zo srdca ďakujeme!

Detské kardiocentrum (DKC) je jediné vysokošpecializované pracovisko svojho druhu na Slovensku, ktoré poskytuje starostlivosť o deti s vrodenými a získanými srdcovými chybami. Bolo založené v roku 1992 a nadviazalo na činnosť I. detskej kliniky Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou a Oddelenia detskej kardiológie a kardiochirurgie v Ústave kardiovaskulárnych chorôb v Bratislave. K 01. januáru 2009 sa DKC stalo súčasťou Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb, a. s. (NÚSCH). Tento variant spája medicínsku výhodnosť so zabezpečením vysokej kvality poskytovanej starostlivosti a možnosťou ďalšieho rozvoja odboru, ako aj ekonomickú výhodnosť zníženia zriaďovacích nákladov a zlepšenia efektivity a rentabilnosti pre oba subjekty. Je však naplánovaná výstavba nového pavilónu DKC pri NÚSCH, a. s., ktorá by sa mala spustiť už budúci rok. DKC poskytuje vysokošpecializované, komplexné diagnostické, liečebné, katetrizačné a chirurgické výkony na kardiovaskulárnom systéme u detí v celej škále veku, t. j. od narodenia (resp. od prenatálneho obdobia) do dospelosti, výnimočne aj mladým dospelým.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján KoleníkMiroslav LažoZuzana Kronerová