Dvaja ľudia neprežili zrážku s prívesom, ženy bojujú o život

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nehoda
Na nákladnom Ivecu, za volantom ktorého sedel 21-ročný český vodič, sa uvoľnil príves. Foto: SITA/KR PZ Žilina

BRATISLAVA/RUŽOMBEROK 29. januára (WEBNOVINY) – Po tragickej nehode, ktorá sa stala v Ružomberku-Černovej v utorok večer a vyžiadala si dva ľudské životy, sú ďalšie dve zranené ženy mimo ohrozenia života. Potvrdil to Valér Ferko, hovorca Ústrednej vojenskej nemocnice SNP-Fakultná nemocnica Ružomberok.

Nehoda sa stala krátko po 17:30. Na nákladnom Ivecu, za volantom ktorého sedel dvadsaťjedenročný český vodič, sa uvoľnil príves. Ten prešiel do protismeru a čelne narazil do VW Passat. Tridsaťsedemročný vodič a 57-ročná spolujazdkyňa náraz neprežili. Ďalšie dve ženy (36, 66) previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice.

Nehoda
Foto: SITA/KR PZ Žilina

Podľa Ferka sú obidve ženy stabilizované, ich stav je však veľmi vážny. „Večer naši špičkoví odborníci vykonali podrobné vyšetrenia, zamerané na vnútorné a vonkajšie zranenia. V súčasnosti má jedna z pacientok za sebou úspešne zvládnutú akútnu operáciu. Udržiavame ju v umelom spánku,“ priblížil.

Ďalšia žena utrpela taktiež vážne zranenia, pričom je pri vedomí. „Robíme jej ďalšie dôležité vyšetrenia. U oboch pacientok je nateraz predčasné vyjadrovať sa k ďalším prognózam. Zostávajú hospitalizované na ARE a JIS v našej nemocnici pod drobnohľadom lekárov,“ dodal Ferko.

Cesta bola po nehode úplne uzavretá šesť hodín. Policajti dopravu odkláňali v obci Kraľovany a v Likavke.

Nehoda
Foto: SITA/KR PZ Žilina

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia