Na Liptove stavajú halu Jána Laca, hotová má byť v júli

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ján Laco
Ján Laco Foto: SITA/Marián Peiger

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 25. novembra (WEBNOVINY) – V Liptovskom Mikuláši začali stavať hokejovú halu Jána Laca, hotová by mala byť začiatkom júla.

Výstavba tréningovej haly, ktorej súčasťou je aj rekonštrukcia strojovne mestského zimného štadióna, bude spoločnosť JL aréna stáť približne 1,4 milióna eur.

Mesto dalo investorovi pozemok pod halu v cene 160-tisíc eur za protihodnotu v podobe prenájmu ľadovej plochy na 2025 hodín počas 15 rokov.

„Takouto formou sme podporili JL arénu a zároveň vďaka získaným bezplatným hodinám ľadu skvalitníme tréningový proces našich hokejistov. Je to projekt, vďaka ktorému vznikne v našom meste krásny hokejový areál, slúžiaci najmä našej mládeži, ale aj verejnosti,“ povedal liptovskomikulášsky primátor Alexander Slafkovský. Za výstavbou novej hokejovej haly pri zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši stojí reprezentačný brankár Ján Laco.

Okrem samotnej haly investor v rámci rekonštrukcie strojovne vybuduje nový chladiaci systém, ktorý bude slúžiť novej hale i mestskému štadiónu. Zároveň má investor oba štadióny prevádzkovať.

„Výstavbou novej haly vyriešime kapacitný problém a rozšírime možnosti pre amatérske hokejové tímy či krasokorčuľovanie. Výhodou je, že investícia si nevyžaduje peniaze z mestskej pokladnice. Oproti súčasným nákladom na prevádzku mestského štadióna ešte prinesie mestu úsporu minimálne 55-tisíc eur ročne, ktoré investujeme do rekonštrukcie štadióna. Existencia tréningovej haly umožní rekonštrukciu starého štadióna bez obmedzenia tréningového procesu,“ povedal Slafkovský.

„Začiatkom novembra sme získali stavebné povolenie aj na rekonštrukciu strojovne, ktorá však bude musieť počkať do konca prebiehajúcej sezóny. Predpokladáme, že začneme prvého apríla a hala bude plne k dispozícii začiatkom júla 2014,“ dodal konateľ spoločnosti JL aréna Branislav Duboš.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alexander SlafkovskýJán Laco