10 dôvodov, prečo je jablčný ocot pre nás prospešný

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
10 dôvodov, prečo je jablčný ocot pre nás prospešný
Vedeli ste o tom? Foto: pinterest.com

BRATISLAVA 8. februára (WEBNOVINY) – Jablčný ocot je vytvorený jednoducho, pretože tento proces zahŕňa fermentáciu lisovaného jablčného džúsu a jeho premenu na ocot. Pre dosiahnutie najlepších výsledkov, používajte organické jablká. Táto zázračná kvapalina je veľmi prospešná, pretože je bohatá na živiny a má priaznivé vlastnosti. Vzhľadom na to má širokú škálu použitia.

10 najbežnejších a populárnych vlastností jablčného octu:

Zlepšuje proces trávenia

Môžete výrazne zlepšiť trávenie tým, že budete konzumovať kombináciu jablčného octu a vody. Všetko, čo musíte urobiť, je pridať lyžicu jablčného octu do väčšieho pohára vody a vypiť 15 minút pred jedlom. Táto kombinácia pomôže vášmu tráviacemu systému, aby účinnejšie rozpustil všetky potrebné živiny.

Posilňuje a stimuluje imunitný systém

Imunitný systém do značnej miery závisí od stavu črevnej mikroflóry, čo môže byť posilnené vytvorením pozitívnych baktérií.

Jablčný ocot má silné antivírusové vlastnosti, takže je možné úspešne predchádzať bežným chorobám, ako je prechladnutie. Tiež môže eliminovať nadbytočné množstvo hlienu v tele, čo môže zmierniť alergie a čistiť lymfatický systém.

Odstraňuje pálenie záhy, zápchu a iné črevné problémy

Pálenie záhy môže byť spôsobené nízkou žalúdočnou kyselinou a jablčný ocot zmiešaný s vodou ju môže normalizovať. Napriek tomu, vďaka svojej silnej kyslosti, jablčný ocot by nemali byť konzumovaný neriedený v prípade niekoľkých problémov – vredov a chronického pálenia záhy.

Okrem toho je pektín v octe bohatým zdrojom vlákniny, ktorý môže znížiť žalúdočné plyny a kŕče a tiež môže mať priaznivý účinok na gastrointestinálny trakt. Jablčný ocot sa používa aj na liečbu zápchy, čiže môže pôsobiť ako mierne preháňadlo.

Zabíja črevné baktérie

Jablčný ocot obsahuje výkonné zlúčeniny, ktoré pomáhajú pri úprave črevnej mikroflóry, ako je kyselina octová a kyseliny jablčná. Tie tiež kontrolujú infekcie, ako je Candida huba, ktorá postihuje črevá vzhľadom na ich antimikrobiálne, antifungálne a antibakteriálne vlastnosti.

Znižuje vysoký krvný tlak

Niektoré štúdie na zvieratách poskytli dôkazy, že surový a organický jablčný ocot môže pomôcť v prípade vysokého krvného tlaku. To je spôsobené tým, že ocot vyvoláva produkciu oxidu dusnatého a teda uvoľňuje cievy.

Reguluje hladinu cukru v krvi

Kyselina octová je hlavným dôvodom pre spomalenie trávenia jednoduchých sacharidov v tele, čo vedie k nízkej hladiny cukru v krvi.

Jablčný ocot podporuje a zlepšuje prirodzenú sekréciu inzulínu. Okrem toho, štúdie ukázali, že má tiež anti – glykemický účinok, čo znamená, že môže zabrániť citlivosti a diabetu u pacientov s vysoko odolným inzulínom.

Eliminuje zápach z úst

Vzhľadom k antibakteriálnym vlastnostiam kyseliny jablčnej a octovej, zabíjajú nebezpečné baktérie, ktoré spôsobujú zápach z úst. Takže všetko, čo musíte urobiť, je kloktanie vodou s jablčným octom v ústach a to bude eliminovať zápach z úst v čase kratšom ako pol minúty.

Detox

Jablčný ocot je hlavnou zložkou mnohých spôsobov detoxu, kvôli jeho pozoruhodným čistiacim vlastnostiam. Preto, aby sa pravidelne odstraňovali toxíny z tela, mali by ste konzumovať veľký pohár vody zmiešanej s jablčným octom pred každým jedlom.

Zlepšuje pokožku

Jablčný ocot reguluje hladinu pH v koži a odstraňuje akné a mnoho ďalších kožných problémov.

Podporuje chudnutie

Na rozdiel od svojich detoxikačných vlastností, kyselina octová môže roztaviť všetky prebytočné tuky v tele. Okrem toho, jablčný ocot zabraňuje hromadeniu tukov a lipidov a potláča chuť do jedla.

Celkovo vzaté môžeme povedať, že spotreba poháru vody zmiešanej s jablčným octom môže poskytnúť početné dôležité prínosy pre zdravie a môže spôsobiť niektoré docela významné zmeny.

10 dôvodov, prečo je jablčný ocot pre nás prospešný
Foto: pinterest.com
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie WBN