21. deň: Skvelá predposledná večera

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
AntolJAR
Z JAR píše vyslaný reportér SITA Miro Antol. Foto: SITA - MIchal Burza

PRETÓRIA 30. júna (WEBNOVINY – od Miroslava Antola) – V utorok podvečer sa naša novinárska ekipa v Juhoafrickej republike zmenšila o niekoľko členov. Nestalo sa im, našťastie, nič, len po skončení účinkovania slovenských futbalistoch na majstrovstvách sveta už nabrali kurz Európa. Niektorí cez Káhiru, iní zvolili Istanbul a jeden odvážlivec trasu Johannesburg – Nairobi – Amsterdam – Viedeň.

Tí, ktorí odišli, však môžu ľutovať, že tu nemohli zostať ešte jeden deň. Po prvé prišli o skvelý zážitok zo záverečného osemfinále Španielsko – Portugalsko, v ktorom obaja súperi predviedli obdivuhodné výkony. No čo je najhlavnejšie, zmeškali delikátnu večeru pripravenú dvoma našimi kolegami – fotografmi. Cez prestávku spomenutého zápasu sa takmer ako v luxusnej reštaurácii podávali v kuchyni nášho hotela tri chody. Najskôr skvelá hovädzia polievočka s rezancami a mrkvou, ktorá nám pripomenula, že za niekoľko desiatok hodín už budeme, dúfajme, aj my doma. Nasledovali varené zemiaky s hovädzím mäsom, hráškom a chrenom, po čom sme si všetci oblizovali prsty. No a na záver nechýbalo chutné vínko. V mojom prípade varené, keďže si na mňa náhle zasadla nejaká choroba. Ale verím, že predposledná večera v Juhoafrickej republike presvedčí môj organizmus a ráno sa zobudím čerstvý, zdravý a vysmiaty.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Miro Antol