3. ročník Športových hier seniorov v Seniorville Jablonové

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Seniorville

BRATISLAVA 3. októbra (WBN/PR) – Seniorville Jablonové je zariadenie sociálnych služieb, ktoré zabezpečuje komplexné služby pre samostatných vitálnych seniorov, čiastočne alebo úplne imobilných seniorov a ľudí s Alzheimerovou chorobou a inými poruchami pamäte. Okrem toho, že klientom poskytujeme vysokokvalitné komplexné služby, snažíme sa pre nich aj o vytvorenie pocitu domova. K tomu jednoznačne patrí aj prepojenie spoločenského a kultúrneho života našich obyvateľov s okolitým prostredím.

Už v minulosti sa v zariadení organizovali Športové hry pre seniorov, na ktorých sa zúčastnili seniori z Bratislavy a blízkeho okolia. Tento rok sme sa zamerali na vytvorenie a prehĺbenie vzťahov s okolím na Záhorí a na 3. ročník Športových hier pre seniorov v ZSS Seniorville Jablonové, ktoré sa konalo 25.9.2014, sme pozvali ľudí zo Stupavy, Zohora, Lozorna, Jablonového, Perneku, Rohožníka a Kuchyne. Návštevníci mali možnosť, okrem športového vyžitia, priamo sa zoznámiť s klientami zariadenia, porozprávať sa s nimi o živote v zariadení, prezrieť si celý komplex, jeho vybavenosť, vidieť poskytované služby, popýtať sa personálnu na to, čo ich zaujíma. Od 1.1.2015 otvárame denný stacionár, a aj takýmto spôsobom sa mohli návštevníci už oboznámiť s prostredím a službami. Vďaka dennému stacionáru budú mať ľudia z okolia možnosť celodenného stravovania, zúčastňovať sa na aktivitách v zariadení, využívať fyzioterapiu alebo liečebno-terapeutickú intervenciu.

Foto: Seniorville

Pozvanie prijalo vyše 30 športovcov z okolia a spolu so seniormi zo Seniorville a Alzheimer centra Avalon vytvorili 11 družstiev s názvami ako Šmolkovia, Mladší pohoďáci, Šikovné baby, Pernek, Jabĺčko, SK Jablonové, Chryzantémy, Zohor, Tulipán, Láska a Ruža. Počas hier nám išlo nielen o súťaženie, ale hlavne o vytvorenie pohody a priestoru na spoznávanie sa seniorov žijúcich na Záhorí. Ale neboli by to športové hry bez rôznych disciplín. Súťažilo sa v petangu, zhadzovaní kolkov, prekážkovej jazde na invalidnom vozíku, z pamäťových disciplín to bolo bludisko a pexeso. Počasie nám nakoniec vyšlo a mohli sme súťažiť na všetkých stanovištiach – aj vo vnútri zariadenia, aj v záhrade a terase. Po fyzickom výkone sa všetci účastníci občerstvili a po pohode pri káve a zákusku sme mohli prejsť k vyhlasovaniu výsledkov 3. ročníka Športových hier v Seniorville.

Vo vyrovnanom súboji nakoniec zvíťazil tím Chryzantémy z obce Kuchyňa. Na druhom mieste sa umiestnil tím Zohor z rovnomennej obce a na treťom tím Šmolkovia z mesta Stupava. Z jednotlivcov sa na prvej priečke umiestnila pani Joklová z obce Kuchyňa, na druhom mieste pán Greger z obce Zohor a na treťom pán Zvara, tiež z obce Zohor. Výhercom ešte raz gratulujeme.

3. ročník Športových hier v Seniorville sme mohli usporiadať aj vďaka sponzorom, ktorý nás podporili. Týmto by sme chceli srdečne poďakovať spoločnostiam Berto sk, s.r.o. , Záhorácke pekárne a cukrárne, a.s., Tena – SCA Hygiene Products Slovakia, spol. s.r.o., obci Kuchyňa a pani Kataríne Bezákovej za podporu vo forme občerstvenia a cien pre účastníkov podujatia. Ďakujeme.

Sláva víťazom, česť porazeným!

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia