10 typov zeleniny, ktorú si môžete opakovane dopestovať v byte

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Regrowvegetables5 1.jpg
www.icreativeideas.com

Pestovanie niektorých druhov zeleniny je tak jednoduché a ľahké, že to zvládne každý.

A navyše nepotrebujete k tomu veľkú záhradu iba trochu času a trpezlivosti. Tu je niekoľko príkladov.

Zázvor

Zázvor nechajte namočený cez noc vo vode a potom zasaďte do kvetináča s pôdou.

Zázvor
www.icreativeideas.com

Koriander

Stonky koriandra aj s listami nechajte v pohári s vodou tak dlho, kým nevyženú korienky. Potom opäť presaďte do pôdy.

Regrowvegetables7.jpg
www.icreativeideas.com

Bazalka

Stonky bazalky stačí vložiť do pohára s vodou, ktorý umiestnite na slnečné miesto. Keď si rastlinka pustí korene, presaďte ju do kvetináča.

Bazalka
www.icreativeideas.com www.icreativeideas.com

Šalát

Hlúb rímskeho šalátu vložte do vody. Nechajte ho v nej niekoľko dní. Keď začnú rásť nové listy, dajte zeleninu do kvetináča.

šalát

Zeler

Aj táto zelenina sa dá jednoducho vypestovať. Odrežte vrchol zeleru aj s časťou vňate, dajte do pohára s teplou vodou na slnečné miesto a za 5- 7 dní by rastlinka mala vyhnať nové listy. Potom môžete zeler presadiť do pôdy.

Regrowvegetables6.jpg

Kel

Na opätovné pestovanie vám poslúži hlúb, ktorý necháte vo vode. Asi za týždeň či dva rastlina vyženie nové listy. Potom presaďte do zeme.

Kel
www.icreativeideas.com

Pór

Pór je tiež rovnako obnoviteľný a nenáročný na pestovanie. Nechajte konce namočené v pohári (asi 2 cm od dna) a táto zelenina znovu vyženie výhonky.

Regrowvegetables13.jpg
www.icreativeideas.com

Cesnak

Strúčiky cesnaku môžete buď nechať vyklíčiť v pohári s vodou alebo ho zasadiť priamo do kvetináča.

Cesnak
www.icreativeideas.com

Cibuľa

Len odrežte dno cibule, nechajte ho chvíľu uschnúť a vložte do pôdy.

Cibuľa
www.icreativeideas.com

Mrkva

Konce mrkvy aj s vňaťou (nemusí byť) nechajte vo vode na slnečnom mieste.

Mrkva
www.icreativeideas.com
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia