Tajná hra ukrytá v Messengeri? Hrať ju môže každý

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Facebook chess main.jpg

Facebook Messenger prichádza opäť s ďalšou novinkou. Messenger je skvelý nielen v tom, že môžeš ostať v kontakte so svojimi priateľmi či rodinou, no o možnosti hrať šach priamo počas konverzácie vedel azda málokto. Ako na to?

Ak si rád píšeš so svojimi priateľmi, no taktiež rád hráš hry, Messenger prichádza s unikátnou novinkou. Môžeš mať oboje súčasne. Facebook Messenger disponuje skrytou, plne funkčnou, graficky celkom slušne vybavenou šachovou hrou. Je vložená do aplikácie Messenger, musíš však presne vedieť, aký príkaz musíš zadať.

O facebook messenger chess facebook.jpg
http://i.huffpost.com/gen i.huffpost.com

Ak chceš spustiť hru, jednoducho si otvor Messenger, začni si s niekým písať a zadaj tento príkaz – „@fbchess play.“ Začne š chatovať a tvoja hra sa automaticky spustila.

Horizon33_2016 2 8_12 4 24.png
https://www.youtube.com/watch?v=d-tkNsbMKGk i.huffpost.com

Biele figúrky patria tvojmu súperovi, no keď chceš hru začať ty, vložíš príkaz @fbchess play white. Ako virtuálne ovládaš figúrky? Pre pohyb šachu zadáš príkaz @fbchess a za ním písmeno, ktorým vyberieš figúrku ( napr. K ako kráľ) a nesmieme zabudnúť na zadanie pozície, tú si zvolíš hneď potom (napr. D3)

Šach síce nie je hra pre každého, no aspoň si precvičíš svoje logické myslenie. Hlavne nezabudni na to, že pre figúrky musíš zadávať veľké písmená. Keď tak nespravíš, nič sa nestane.

Figúrky vždy pomenovávaj veľkým písmenom:

P – pešiak
K – kráľ
Q – dáma
N – jazdec (kôň)
R – veža
B – strelec

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať