Maximálna výška dávky v nezamestnanosti sa od júla zvýši

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peniaze
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 27. marca (WebNoviny.sk) – Maximálna výška dávky v nezamestnanosti za mesiac, ktorý má 31 dní, od začiatku júla tohto roka stúpne o 29,50 eura na 929,50 eura.

Pri 30-dňovom mesiaci najvyššia suma dávky v nezamestnanosti od siedmeho mesiaca tohto roka vzrastie o 28,60 eura na 899,60 eura. Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder.

Najvyššia možná dávka v nezamestnanosti sa od júla zvyšuje vzhľadom na rast priemernej mzdy na Slovensku, ktorá vlani medziročne stúpla o 3,3 % na 912 eur.

Maximálny denný vymeriavací základ, z ktorého sa vychádza pri určovaní najvyššej možnej dávky, sa totiž počíta z dvojnásobku priemernej mzdy na Slovensku. Maximálny denný vymeriavací základ bude od 1. júla 2017 vo výške 59,9671 eura a maximálna denná dávka v nezamestnanosti tvorí polovicu z tejto sumy.

Dávka v nezamestnanosti dosahuje 50 % z hrubého príjmu poistenca. Výška dávky sa určuje z vymeriavacích základov, ktoré žiadateľ dosiahol v posledných dvoch rokoch pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter Višváder
Firmy a inštitúcie Sociálna poisťovňa