Snehová nádielka predĺžila lyžiarsku sezónu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lyžovačka
Na najvyššie položenej zjazdovke na Slovensku sa v tejto sezóne lyžovalo šesť dní. Foto: ilustračné, SITA/Marián Angelovič

ZUBEREC 20. apríla (WebNoviny.sk) – Snehová nádielka počas uplynulých dní predlžuje na Orave lyžiarsku sezónu. V stredisku Roháče-Spálená napadlo viac ako 30 cm nového snehu a celé stredisko bude otvorené aj počas nadchádzajúceho víkendu.

„Podmienky na lyžovanie sú stále dobré. Otvorené bude od 9:00 do 16:00. Stredisko nie je len pre náročných lyžiarov, ale aj pre rodiny s deťmi. K dispozícii je aj vyhrievaná šesťsedačková lanovka, ktorá poskytuje komfort aj počas hustého sneženia či silných mrazov,“ potvrdila vo štvrtok pre agentúru SITA Oblastná organizácia cestovného ruchu Klaster ORAVA.

Zjazdovky pod Chopkom budú otvorené aj v prvý májový deň. „Vzhľadom na výdatné sneženie, na niektorých miestach na Chopku pripadlo do pol metra snehu, sme pôvodný koniec sezóny posunuli. Stredisko Jasná vyšlo v ústrety lyžiarom, ktorí tak môžu od piatka 21. apríla do 1. mája lyžovať v plnej dennej prevádzke z vrcholu Chopka na všetkých zjazdovkách, ktoré sú prevádzkyschopné,“ informovala dnes agentúru SITA Zuzana Fabianová, hovorkyňa spoločnosti TMR, ktorá prevádzkuje lyžiarske stredisko.

Vo Vysokých Tatrách môžu lyžiari využiť počas najbližšieho víkendu zjazdovky na Štrbskom Plese. V závislosti od snehových podmienok bude stredisko otvorené aj posledný aprílový víkend. „Počas týždňa je v stredisku na Štrbskom Plese pravidelná jarná technická údržba lanoviek,“ dodala Fabianová. Údržba podľa jej slov momentálne prebieha aj v Tatranskej Lomnici. V Lomnickom sedle sa bude v závislosti od podmienok lyžovať od 29. apríla do 9. mája.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať