SaS: Polícia pod vedením Kaliňáka a Gašpara na politickú objednávku zastrašuje predstaviteľov opozície

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Robert Kaliňák, Tibor Gašpar
Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák a exprezident policajného zboru Tibor Gašpar. Foto: archívne, SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 25. apríla (WebNoviny.sk) – Polícia pod vedením ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) a policajného prezidenta Tibora Gašpara podľa predstaviteľov strany Sloboda a Solidarita (SaS) zastrašuje a krágľuje na politickú objednávku predstaviteľov opozície.

Prípad Matoviča

Ako sa ďalej uvádza v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytol Róbert Buček z tlačového odboru SaS, Kaliňák spravil z polície represívny politický orgán. Vládna strana políciu podľa podpredsedu strany Ľubomíra Galka využíva „doslova na krágľovanie nepohodlných predstaviteľov opozície“.

„Prípad opozičného politika Igora Matoviča je živým svedectvom toho, že Robert Kaliňák sa nezastaví pred ničím a je pripravený použiť akékoľvek, aj tie najšpinavejšie metódy na likvidáciu hocikoho, kto jemu osobne alebo niekomu z jeho politickej partaje stojí v ceste,“ myslí si Galko.

Tímlíder SaS pre spravodlivosť Alojz Baránik žiada, aby polícia ukázala uznesenia, kde začala vyšetrovať a dlhodobo pokračovala vo vyšetrovaní zjavne premlčanej veci.

Návrh SaS

SaS bude presadzovať vyňatie policajnej inšpekcie spod právomoci ministerstva vnútra, aby vznikol samostatný nezávislý úrad na princípe Najvyššieho kontrolného úradu a predišlo sa tak samovyšetrovaniu.

Minulý týždeň v piatok minister vnútra Robert Kaliňák uviedol, že Igor Matovič zbabelo útočí na ľudí, ktorí sa nemôžu brániť, vyhráža sa svojim oponentom a správa sa ako typický daňový podvodník.

Za to, že šéf rezortu vnútra o opozičnom politikovi povedal, že sa vyhráža iným politikom aj novinárom, líder Obyčajných ľudí na Kaliňáka podáva trestné oznámenie. Matovič takisto vyhlásil, že na piatkovej Kaliňákovej tlačovke zaznelo 17 klamstiev.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alojz BaránikIgor MatovičRobert KaliňákTibor Gašpar
Firmy a inštitúcie MV Ministerstvo vnútra SRPZ Policajný zbor SRSaS Sloboda a Solidarita