Protiteroristické policajné komando počas akcie v Londýne postrelilo ženu a zadržalo viaceré osoby

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Polícia, Londýn
Foto: ilustračné, SITA/AP

LONDÝN 28. apríla (WebNoviny.sk) – Protiteroristické policajné komando počas štvrtkovej akcie v Londýne postrelilo ženu a zadržalo viaceré osoby. Informovala o tom v piatok agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu.

Približne 20-ročnú postrelenú ženu previezli do nemocnice. Polícia uviedla, že žena bola predmetom vyšetrovania, ale zatiaľ ju nezatkla. Pri razii v severnej časti Londýna zadržalo komando aj 16-ročného chlapca a 20-ročnú ženu, neďaleko miesta razie 20-ročného muža a v grófstve Kent 43-ročnú ženu. Podozriví sú z prípravy a podnecovania teroristických útokov.

Polícia uviedla, že táto akcia nesúvisela s ešte skorším štvrtkovým zadržaním muža neďaleko sídla britského parlamentu, ktorý je podozrivý z prípravy teroristického útoku. Tento 27-ročný muž mal v batohu niekoľko nožov. Zatknutý bol na základe protiteroristického zákona. Muža už dlhší čas sledovala londýnska polícia a britské tajné služby.

V okolí britského parlamentu sú sprísnené bezpečnostné opatrenia po tom, čo 22. marca islamský extrémista Khalid Masood zrážal na neďalekom Westminsterskom moste autom chodcov a pred vstupom do areálu parlamentu dobodal policajta. Útok si vyžiadal šesť obetí na životoch vrátane páchateľa, ktorého polícia zastrelila.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Khalid Masood