Leteckí záchranári ratovali zrazené šesťročné dieťa, na ceste ho zachytilo auto

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vrtuľník, záchranári
Foto: ilustračné, SITA/Radoslav Maťaš

BRATISLAVA 29. apríla (WebNoviny.sk) – Nitrianski leteckí záchranári leteli dnes večer na pomoc 6-ročnému dieťaťu, ktoré na ceste v Zlatých Moravciach zachytilo auto.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa AIR – TRANSPORT EUROPE Zuzana Hopjaková, po kolízií bolo pri vedomí, utrpelo povrchové poranenia po tele, najviac v oblasti hlavy.

Privolaní pozemní záchranári ho po poskytnutí primárneho ošetrenia priviezli k vrtuľníku, ktorý pristál na neďalekom ihrisku. Leteckí záchranári ho následne letecky transportovali do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave.

Posádka leteckých záchranárov z Popradu podvečer smerovala k dopravnej nehode, ktorá sa stala v obci Snakov (okres Bardejov). Po zrážke dvoch motorkárov potreboval pomoc leteckých záchranárov 31-ročný muž, ktorý utrpel poranenie hlavy s poruchou vedomia a fraktúru dolnej končatiny.

Pozemní záchranári ho po ošetrení previezli k vrtuľníku. Na umelej pľúcnej ventilácií bol následne letecky prevezený do Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie AIR Transport Europe