Qantas začnú po prvý raz prevádzkovať priame lety do Európy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Qantas A380
Foto: ilustračné, SITA/AP

SYDNEY 30. apríla (WebNoviny.sk) – Austrálske aerolínie Qantas začnú od budúceho roku po prvý raz prevádzkovať priame lety do Európy, oznámila táto štátna vlajková spoločnosť.

Pasažieri si už teraz môžu rezervovať letenky z Perthu do Londýna. Denné lety novými dvojmotorovými strojmi Boeing-787 Dreamliner, vyvinutými špeciálne na diaľkové trasy, sa podľa vyhlásenia Qantasu začnú 24. marca 2018. Tieto lietadlá so širokým trupom pojmú 236 cestujúcich.

Plánovaný let s dĺžkou 14 498 kilometrov bez medzipristátia potrvá 17 hodín. Väčšina súčasných letov z Austrálie na starý kontinent zahŕňa zastávku na jednom z letísk v Perzskom zálive.

Pripravované spojenie medzi západoaustrálskym Perthom a britskou metropolou bude však iba o niečo dlhšie, než je linka Qantasu zo Sydney do amerického Dallasu, ktorá je celkovo tretím najdlhším komerčným letom bez medzipristátia, a to z hľadiska trvania aj prekonanej vzdialenosti.

Najdlhšou pravidelnou non-stop leteckou linkou je momentálne 14.535-kilometrové spojenie medzi katarskou Dauhou a novozélandským Aucklandom, ktoré od februára poskytuje spoločnosť Qatar Airways a trvá 17 hodín a 40 minút.

Cena spiatočnej letenky v ekonomickej triede z Perthu do Londýna sa začína v prepočte od 1559 eur, zatiaľ čo spiatočná letenka v biznisovej triede štartuje na sume 6679 eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Qantas