Sulíkova SaS podáva trestné oznámenie v kauze zámeny pozemkov ministerstvom vnútra

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Richard Sulík
Predseda SaS Richard Sulík. Foto: archívne, SITA/Marko Erd.

BRATISLAVA 5. mája (WebNoviny.sk) – Strana Sloboda a Solidarita (SaS) podáva v súvislosti s medializovanou kauzou zámeny pozemkov ministerstva vnútra za byty pre policajtov v bratislavskej Vrakuni trestné oznámenie.

„Máme podozrenie, že štátni zamestnanci, ktorí tento obchod zorganizovali, nenakladali s prebytočným majetkom štátu s maximálnou hospodárnosťou a v súlade so zákonom o správe majetku štátu,“ uviedol vo vyhlásení podpredseda SaS Ľubomír Galko.

Podozrenie podľa liberálov umocňuje aj personálne pozadie transakcie, v ktorej sa vyskytujú súrodenci Bašternákovci a ľudia s väzbami na stranu Smer-SD.

„Zároveň žiadame Najvyšší kontrolný úrad, aby celý prípad preveril. Milión eur, čo je odhadovaná suma, o ktorú mal štát prísť pre zámenu pozemkov, je síce len omrvinkou v rozsiahlom tunelovaní štátneho majetku za vlád Roberta Fica, ale je dosť vysoká na to, aby sa o ňu kontrolný úrad i orgány činné v trestnom konaní zaujímali,“ poznamenal predseda SaS Richard Sulík.

Poslanci NR SR za SaS zároveň podľa vyhlásenia strany využijú svoje právo a budú žiadať ministra vnútra Roberta Kaliňáka o podrobné vysvetlenie postupu jeho podriadených.

 

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ľubomír GalkoRichard SulíkRobert Kaliňák
Firmy a inštitúcie MV Ministerstvo vnútra SRSaS Sloboda a Solidarita