Olympijského šampióna Holcomba našli mŕtveho v hotelovej izbe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Steven Holcomb
Steven Holcomb. Foto: Urs Flueeler/Keystone via AP

LAKE PLACID 7. mája (WebNoviny.sk) – Skvelého amerického bobistu Stevena Holcomba našli mŕtveho v hotelovej izbe v olympijskom tréningovom centre v Lake Placide v štáte New York.

Príčina smrti nie je známa

Príčina smrti olympijského víťaza a päťnásobného majstra sveta zatiaľ nie je známa, podľa vyšetrovateľov pravdepodobne zomrel v spánku. Mal 37 rokov.

„Holcombe bol tvárou nášho športu, bol to jediný bobista v Spojených štátoch, ktorého ľudia reálne poznali a bol predmetom ich rozhovorov. Aj z tohto dôvodu je to pre nás obrovská strata,“ uviedol iný americký bobista Nick Cunningham, ktorý v Lake Placide býval vedľa Holcomba.

Pred rokom sa pokúsil o samovraždu

Holcombe bol pilotom víťazných amerických štvorbobov zo zimných olympijských hier 2010 vo Vancouveri, o štyri roky neskôr v Soči bral dvakrát bronz ako člen posádky dvojbobov aj štvorbobov. V rozpätí rokov 2009 – 2013 získal päť titulov majstra sveta a tiež päť bronzových medailí z MS.

Členovia americkej bobovej komunity tvrdia, že jeho život bol synonymom bobovej dráhy – kľukatý s množstvom zákrut a zmien smeru. Pred rokom sa pokúsil o samovraždu, v dávnejšej minulosti mu hrozilo aj oslepnutie. V prípade jeho smrti bola nariadená súdna pitva.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Steven Holcomb