Bola to vopred zorganizovaná provokácia, povedal Babiš o nahrávkach s novinárom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Babiš
Andrej Babiš. Foto: archívne, SITA/Ján Slovák

PRAHA 7. mája (WebNoviny.sk) – Bola to vopred zorganizovaná provokácia, pokazil som to, oznámil v nedeľu na svojom profile na Facebooku český minister financií Andrej Babiš v súvislosti s nahrávkami s novinárom Mladej fronty DNES Markom Přibilom.

Babiš si podľa svojich slov už nahrávky vypočul a je presvedčený, že nikomu nedával úlohy, napísal spravodajský server Novinky.cz.

„Urobil som chybu. Konečne som si tie nahrávky vypočul, a aj keď som presvedčený, že som nikoho nepoveroval úlohami, priznávam, nemal som sa s tým novinárom vôbec stretávať. Bola to vopred zorganizovaná provokácia. Pokazil som to,“ uviedol Andrej Babiš. Babiš ďalej informoval, že nahrávky boli nadobudnuté v minulom roku a sú zostrihané.

Zároveň oznámil, že sa nezúčastní na diskusnej relácii Otázky Václava Moravca, pretože tam podľa neho bude presila piatich lídrov parlamentných strán a moderátora.

Bývalý redaktor MF Dnes Marek Přibil, ktorý sa na nahrávkach s vicepremiérom Babišom rozpráva o pripravovaných článkoch odmietol, že by záznamy vydal on, dodal server Novinky.cz. Nikdy som nikoho nenahrával, uviedol v piatok Přibil na svojom facebookovom profile. Babiša podľa svojich slov vnímal ako šéfa.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej Babiš