V Paríži evakuovali rušnú železničnú stanicu Gare du Nord

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Gare du Nord
Parížska železničná stanica Gare du Nord, ktorá je najrušnejšou železničnou stanicou v Európe. Foto: SITA/AP.

PARÍŽ 9. mája (WebNoviny.sk) – Dejiskom rozsiahlej policajnej operácie bola v noci z pondelka na utorok, deň po prezidentských voľbách vo Francúzsku, parížska železničná stanica Gare du Nord. Jej dôvod nie je oficiálne známy ani po jej skončení.

Parížska policajná prefektúra podľa agentúry DPA na Twitteri najprv stručne informovala, že zásah bezpečnostných zložiek súvisí s „preverovaním“. Neskôr oznámila, že preverovanie sa skončilo a stanica sa vracia k bežnej prevádzke.

Prehľadali vlak TGV

Zásah sa začal v pondelok okolo 23.10 h SELČ. Noviny Le Parisien na svojej stránke informovali, že stanicu evakuovali a jej okolie uzatvorili ozbrojení policajti. Podľa očitých svedkov cestujúci nemohli opustiť vlaky.

Policajná akcia podľa informácií novín Le Parisien zrejme súvisela s možným spozorovaním troch mužov, ktorí sú považovaní za nebezpečných a bolo po nich vyhlásené pátranie. Na podozrivých upozornil Francúzsko v piatok nemenovaný partnerský štát.

Svedok ich mal vidieť v pondelok večer v jednom z vlakov. Polícia následne podľa svedkov prehľadala vlak TGV vezúci 211 ľudí, ktorý prišiel z mesta Valenciennes, a kontrolovala totožnosť cestujúcich.

Najrušnejšia stanica v Európe

Operácia sa skončila v utorok približne o 01.45 h. O jej výsledku úrady zatiaľ neinformovali.

Gare du Nord (Severná stanica) je najrušnejšou železničnou stanicou v Európe. Každý deň ňou prejde okolo 700 000 cestujúcich.

Vychádzajú odtiaľ vysokorýchlostné vlaky Thalys smerujúce do Nemecka, ako aj vlaky Eurostar smerujúce do Londýna.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať