Prokuratúra uzavrela prípad o údajnom násilí Andreja Danka voči expriateľke

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Andrej Danko
Predseda SNS Andrej Danko. Foto: archívne, SITA/Peter Maďar

BRATISLAVA 9. mája (WebNoviny.sk) – Prokuratúra uzavrela prípad údajného násilného správania sa predsedu parlamentu a SNS Andreja Danka k svojej expriateľke. V decembri minulého roka podal podnet na generálnu prokuratúru Ivan Katrinec.

Hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Michal Šúrek v utorok informoval agentúru SITA, že okresný prokurátor vec v marci odmietol. Katrinec jeho rozhodnutie napadol sťažnosťou, ktorú ale krajský prokurátor zamietol ako nedôvodnú.

Katrinec v decembri tvrdil, že Danko bol na verejnosti násilný k svojej expriateľke Alexandre. K incidentu vraj prišlo 8. mája 2015 na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Katrinec tvrdil, že exitujú svedkovia aj videozáznam urobený telefónom. Neskôr sa na internete objavilo krátke video, na ktorom bolo vidieť muža a plačúcu ženu, a malo ísť o časť z inkriminovaného videa.

Na zverejnenom videu násilie vidieť nebolo. V decembri Katrinec tiež tvrdil, že nemá ísť o jediný útok šéfa národniarov na ženu a o ostatných prípadoch zhromažďuje materiály. Alexandra pre Plus sedem dní odmietla, že by bol k nej Danko násilný.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej DankoIvan Katrinec
Firmy a inštitúcie SNS Slovenská národná strana