Policajti náhodne kontrolovali nelegálnu prácu, odhalili desiatky cudzincov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
POLÍCIA
Sedemdesiatšesť zadržaných nelegálnych cudzincov v ôsmich slovenských mestách je výsledok minulotýždňovej dvojdňovej policajnej akcie zameranej na nelegálnu migráciu. Foto: SITA/Prezídium PZ

BRATISLAVA 10. mája (WebNoviny.sk) – Sedemdesiatšesť zadržaných nelegálnych cudzincov v ôsmich slovenských mestách je výsledok minulotýždňovej dvojdňovej policajnej akcie zameranej na nelegálnu migráciu. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, policajti kontrolovali ubytovne, stavby, verejné priestranstvá, vlaky, autobusy a stanice, ale aj osobné a nákladné autá.

Cudzincov, ktorí sa u nás neoprávnene zdržiavali, administratívne vyhostili. Z Ukrajiny ich pochádzalo 51, zo Srbska 21 a štyria sú štátnymi príslušníkmi Bieloruska. Odhalili ich v Trnave, Nitre, Bratislave, Trenčíne, Banskej Bystrici, Žiline, Prešove a v Michalovciach. Do akcie sa zapojili policajti služby hraničnej a cudzineckej polície, poriadkoví i dopravní policajti. Súčinnosť pri kontrolách poskytli aj zamestnanci inšpektorátu práce a úradu práce.

Pri podobnej akcii koncom minulého roka policajti odhalili 30 nelegálnych cudzincov v siedmich mestách. S cieľom eliminovať nelegálnu migráciu, neoprávnený pobyt na našom území či nelegálne zamestnávanie cudzincov, bude polícia preventívne akcie aj v súčinnosti s ďalšími partnermi naďalej vykonávať, upozornila Baloghová.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR