Video: San Antonio vyradilo Houston a v konferenčnom finále NBA vyzve Golden State

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
LaMarcus Aldridge, Clint Capela
Clint Capela z Houstonu bráni LaMarcusa Aldridga zo San Antonia počas šiesteho semifinálového zápasu play-off Západnej konferencie NBA, v ktorom Spurs na palubovke súpera zvíťazili 114:75. Houston, 11. máj 2017. Foto: SITA/AP.

HOUSTON 12. mája (WebNoviny.sk) – Vo finále play-off Západnej konferencie basketbalovej NBA sa stretnú dva najúspešnejšie tímy po základnej časti.

Vyzývateľom mocných Golden State Warriors, najväčších favoritov na zisk titulu, sa stali hráči San Antonia, ktorí v semifinále vyradili Houston 4:2 na zápasy.

Aldridge nastrieľal 34 bodov

Vo štvrtkovom šiestom stretnutí série Spurs zvíťazili pod košmi Rockets vysoko 114:75. Rozhodujúci podiel na triumfe nesie pivot LaMarcus Aldridge, ktorý k vlastnému sezónnemu maximu – 34 bodov pridal aj 12 doskokov.

Takúto bilanciu mal v zápase play-off z basketbalistov Spurs naposledy Tim Duncan v roku 2008 proti Phoenixu.

Bývalý hráč Portlandu si konferenčné finále zahrá prvý raz v kariére, čakal naň 11 sezón. „Dnes to bol jeho zápas. Pýtal si loptu, dostával sa do dobrých pozícií, bol výborný na doskokoch a vynikajúco posúval hru,“ pochválil Aldridgea tréner Gregg Popovich.

„Lopta sa ku mne dostávala častejšie ako inokedy, mal som viac šancí niečo s ňou vymyslieť. Snažil som sa kontrolovať priestor pod košmi a dostať sa do streleckej pohody, čo sa mi podarilo,“ zhodnotil Aldridge.

Hardenovi sa nedarilo

Domáci líder James Harden premenil iba 2 z 11 pokusov z hry (celkovo 10 bodov) a 3:15 min pred koncom duelu aj ročníka sa vyfauloval. „Beriem to na seba. Ja som zodpovedný za to, čo sa dialo na oboch stranách ihriska. Prehrať šiesty zápas doma je tvrdá rana. Ale stalo sa a treba ísť ďalej,“ priznal Harden.

Hostia zvládli záver série i bez opôr základnej zostavy Kawhia Leonarda a Tonyho Parkera; na krídle zabral v útoku aj obrane Jonathon Simmons, na rozohrávke Patty Mills.

O konferenčný titul si zahrajú prvý raz od roku 2014, keď to dotiahli až k celkovému triumfu. Prvé finále Golden State – San Antonio sa uskutoční v nedeľu v Oaklande.

Semifinále play-off NBA

  • hralo sa na štyri víťazstvá

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Houston – San Antonio 75:114 (24:31, 18:30, 22:26, 11:27) – konečný výsledok série 2:4
Najviac bodov: Ariza 20 (5 trojok), Capela 15, Harden 10 – Aldridge 34 (12 doskokov), J. Simmons 18, Mills 14

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Gregg PopovichJames HardenLaMarcus AldridgeTim Duncan