Ruská tenistka Maria Šarapovová zvládla vstup do turnaja v Ríme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Maria Šarapovová
Maria Šarapovová. Foto: SITA/AP

RÍM 15. mája (WebNoviny.sk) – Ruská tenistka po zákaze štartu na 15 mesiacov za porušenie antidopingových pravidiel Maria Šarapovová zvládla svoj vstup do turnaja WTA Premier 5 Internazionali BNL d´Italia na antuke v Ríme. Držiteľka voľnej karty zvíťazila v 1. kole nad Američankou Christinou McHalovou za 95 minút 6:4, 6:2. V bilancii zo vzájomných duelov zvýšila na 5:0.

Tridsaťročná niekdajšia jednotka singlového renkingu Šarapovová získala v talianskej metropole titul v sezónach 2011, 2012 a 2015. Teraz sa v 2. kole v areáli Foro Italico stretne s veteránkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou nasadenou ako šestnástou. Chorvátku nedávno prekonala v 1. kole v Madride 4:6, 6:4, 6:0. Na osemfinálové 3. kolo prichádza do úvahy Šarapovovej duel s nemeckou staronovou jednotkou svetového rebríčka Angelique Kerberovou.

Držiteľka kariérneho Grand Slamu Šarapovová po aprílovom návrate bola v semifinále v Stuttgarte a neuspela v 2. kole v spomenutom Madride. Zhodne tiež hrala na základe „wild card“. Figuruje na 211. pozícii v hodnotení. V utorok sa dozvie verdikt Francúzskej tenisovej federácie (FFT) v súvislosti s voľnou kartou na vrcholný parížsky turnaj Roland Garros (28. mája – 11. júna).

Dvojhra – 1. kolo:

Maria Šarapovová (Rus.) – Christina McHalová (USA) 6:4, 6:2 za 95 minút

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Maria Šarapovová