Nitra chce byť Európskym mestom športu, vypísala súťaž na logo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
ATLETIKA
Majster sveta z Pekingu Matej Tóth (vľavo) a Anton Kučmín (vpravo) počas podujatia Chodecká Nitra. Foto: archívne, SITA/Martin Havran

NITRA 17. mája (WebNoviny.sk) – Mesto Nitra má ambíciu stať sa Európskym mestom športu. Vyhlásilo verejnú súťaž na logo venované kandidatúre na tento titul. Súťažné návrhy možno posielať do 26. mája, víťaz získa 300 eur. Do súťaže sa môžu zapojiť jednotlivci i kolektívy, každý môže predložiť maximálne dva súťažné návrhy.

„Logo sa bude aplikovať na rôznych propagačných a informačných materiáloch, darčekových a spomienkových predmetoch použitých pri prezentácii a propagácii Nitry ako kandidáta na Európske mesto športu,“ informuje radnica.

Titul Európske mesto športu získali už dve slovenské mestá – v roku 2016 ním boli Košice a v roku 2017 ním je Banská Bystrica. O udelení titulu rozhoduje Asociácia európskych miest športu (ACES Europe).

Primátor Jozef Dvonč verí, že v roku 2018 získa tento titul Nitra, z ktorej pochádzajú mnohé športové osobnosti ako atlét a olympijský víťaz Matej Tóth, majstrovské tímy hokejistov, basketbalistov, volejbalistov a futbalové talenty. Ako pred časom povedal, súčasťou snáh mesta o získanie titulu bude otvorenie športovísk v meste verejnosti.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jozef DvončMatej Tóth