Putin ponúkol zverejnenie prepisu rozhovoru Trumpa s Lavrovom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Putin
Ruský prezident Vladimir Putin. Foto: archívne, SITA/AP

SOČI 17. mája (WebNoviny.sk) – Ruský prezident Vladimir Putin v stredu odmietol tvrdenia, že jeho americký náprotivok Donald Trump poskytol minulý týždeň tajné informácie vysokopostaveným ruským predstaviteľom a označil ich za „politickú schizofréniu“. Informovala o tom agentúra AP.

Putin na spoločnej tlačovej konferencii s talianskym premiérom Paolom Gentilonim v Soči ponúkol prepis rozhovoru Trumpa s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom a ruským veľvyslancom vo Washingtone Sergejom Kisľakom, ktorý prebehol minulý týždeň v Oválnej pracovni Bieleho domu a počas ktorého mal Trump prezradiť obom diplomatom tajné informácie.

Putin zároveň žartom podotkol, že Lavrova „potrestá“ za to, že sa s ním „o tie tajomstvá nepodelil“.

Trump údajne minulý týždeň v stredu na schôdzke s Lavrovom a Kisľakom hovoril o teroristickej hrozbe zo strany IS vzťahujúcej sa na použitie laptopov na palubách lietadiel.

Anonymný zdroj informoval denník Washington Post, že údaje, ktoré Trump ďalej posunul svojim ruským hosťom v Oválnej pracovni, poskytol nemenovaný partner USA na základe dohody o výmene tajných informácií.

Podľa denníka New York Times tieto tajné informácie poskytol Spojeným štátom práve Izrael.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald TrumpSergej LavrovVladimir Putin