Cibulková opäť nenašla recept na Makarovovú, v Ríme skončila

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dominika Cibulkova
Dominika Cibulková prehrala v Ríme v súboji s Makarovovou. Foto: ilustračné, AP Photo/Dmitri Lovetsky

RÍM 17. mája (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková ani v treťom tohtoročnom vzájomnom súboji nenašla recept na Rusku Jekaterinu Makarovovú. Ľavorukej univerzálke podľahla za 110 minút 6:1, 1:6, 3:6 v stredajšom zápase 2. kola dvojhry na turnaji WTA Premier 5 Internazionali BNL d´Italia v talianskom Ríme. Ako štvorka podujatia mala v 1. kole voľný žreb.

Vyrovnaná bilancia s Makarovovou

Dvadsaťosemročná Bratislavčanka Cibulková, 5. v singlovom renkingu, predtým podľahla 28-ročnej Makarovovej (43.) najprv v januári v 3. kole melbournských grandslamových Australian Open (2:6, 7:6 /3/, 3:6) a potom vo februári hneď pri svojom vstupe do turnaja v Dubaji v SAE (2:6, 6:4, 2:6).

Bilancia je teraz vyrovnaná 3:3. Makarovová bude v osemfinálovom 3. kole čeliť Holanďanke Kiki Bertensovej nasadenej ako pätnástej.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková najbližšie bude hrať od 28. mája na vrcholnom parížskom Roland Garros, ak si operatívne nezoberie voľnú kartu na budúcotýždňový Štrasburg či Norimberg.

Cibulkovú spomaľujú zranenia

Úradujúca koncosezónna majsterka sveta WTA z októbrového Singapuru Cibulková minulý týždeň na ešte významnejšom podujatí v Madride ako obhajkyňa finálovej účasti bola v osemfinálovom 3. kole, nestačila v ňom na francúzsku kvalifikantku Océane Dodinovú (2:6, 4:6), vtedy 63. v hodnotení.

Do štartu v španielskej metropole absentovala od 27. marca, keď v americkom Miami na Floride v osemfinálovom 3. kole prehrala s Češkou Luciou Šafářovou. Štrnásteho apríla si pri páde počas tréningu zranila zápästie dominantnej pravej ruky. Nútene vynechala bratislavské fedcupové stretnutie s Holanďankami a absentovala aj v nemeckom Stuttgarte.

Cibulková renkingovo neutrpí zásadným spôsobom, keďže vlani v areáli Foro Italico v Ríme nehrala. Na tomto podujatí sa predstavila po troch rokoch. Miestnym maximom pre ňu zostáva štvrťfinále edície 2012 (1:6, 6:7 /4/ proti Číňanke Na Li).

RÍM – DVOJHRA – 2. KOLO:

Jekaterina Makarovová (Rus.) – Dominika Cibulková (SR-4) 1:6, 6:1, 6:3 za 110 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dominika Cibulková