Video: Cleveland v play-off NBA ešte neprehral, triumfom začal aj finále Východnej konferencie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
LeBron James, Avery Bradley, Gerald Green
Hráči Bostonu Avery Bradley (vľavo) a Gerald Green bránia hviezdu Clevelandu LeBrona Jamesa počas prvého finále Východnej konferencie NBA, v ktorom Celtics na domácej palubovke prehrali 104:117. Boston, 17. máj 2017. Foto: SITA/AP.

BOSTON 18. mája (WebNoviny.sk) – Basketbalisti Clevelandu po desaťdňovej pauze plní síl s prehľadom kontrolovali vývoj stredajšieho prvého stretnutia finále Východnej konferencie NBA a v Bostone zvíťazili hladko 117:104.

Obhajcovia titulu si už v úvodnej štvrtine utvorili dvojciferný náskok, z ktorého bezpečne „vyžili“ až do konca stretnutia.

Krídelník LeBron James pridal k 38 bodom aj 9 doskokov a 7 asistencií. „Keď predvádza výkony na takejto vysokej úrovni, ostatným stačí zahrať solídne a máme dobrú šancu na víťazstvo,“ komentoval tréner Tyronn Lue.

Jeho ďalší hviezdny zverenec Kevin Love si 32 bodmi vrátane šiestich trojok utvoril kariérne maximum v play-off, doskočil aj 12 lôpt. Cavaliers vyhrali v tohtoročnej vyraďovacej časti všetkých deväť zápasov, desiaty môžu v piatok opäť v Bostone.

Finále play-off NBA

  • hrá sa na štyri víťazstvá

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Boston – Cleveland 104:117 (19:30, 20:31, 36:31, 29:25) – stav série 0:1
Najviac bodov: Bradley a Crowder po 21, I. Thomas 17 (10 asistencií) – L. James 38, Love 32 (6 trojok, 12 doskokov), T. Thompson 20

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Kevin LoveLeBron James
Firmy a inštitúcie Boston Celtics