Video: Škrtel mohol rozhodnúť o postupe Fenerbahce, ale v rozstrele nedal penaltu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Martin Škrtel
Martin Škrtel v drese Fenerbahce Istanbul. Foto: archívne, SITA/AP

ISTANBUL 18. mája (WebNoviny.sk) – Fenerbahce Istanbul si nezahrá vo finále Tureckého pohára. „Žltí kanárici“ v stredajšej semifinálovej odvete tamojšej pohárovej súťaže nestačili na mestského konkurenta Basaksehir, ktorému podľahli až v rozstrele zo značky pokutového kopu (9:10).

Obidve semifinálové stretnutia sa v riadnom hracom čase skončili remízou 2:2, a tak sa muselo rozhodnúť až v jedenástkovej lotérii. Kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, ktorý odohral celý zápas a dostal žltú kartu, mohol v ôsmej sérii rozhodnúť o postupe „Feneru“, no jeho pokus k ľavej žrdi vystihol gólman Volkan Babacan.

Definitívu priniesla až 13. séria, po ktorej sa Basaksehir tešil z premiérového postupu do finále Tureckého pohára od sezóny 2010/2011. Vtedy ešte pod názvom Istanbul Büyüksehir Belediyespor podľahol Besiktasu, tentoraz sa stretne s Konyasporom.

Tréner Fenerbahce Dick Advocaat po zápase ľutoval, že jeho zverenci nevyužili možnosť preniknúť do finále. „Je to pre nás smutný výsledok. Bolo to náročné stretnutie. Utvorili sme si veľa príležitostí a v rozstrele sme trikrát nevyužili šancu rozhodnúť. Pri jedenástkach potrebujete aj šťastie, ale aj tak – nemalo sa nám to stať,“ cituje oficiálna stránka Fenerbahce slová 69-ročného Holanďana.

Turecký pohár – semifinále:

Fenerbahce – Basaksehir 2:2 po predĺžení, 9:10 v rozstrele z 11 m
* prvý zápas 2:2, do finále postúpil Basaksehir

Martin Škrtel odohral celý zápas, v 75. min dostal ŽK a v rozstrele nepremenil pokutový kop, Miroslav Stoch (obaja Fenerbahce) nefiguruje v zápise o stretnutí

 

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dick AdvocaatMartin ŠkrtelMiroslav Stoch
Firmy a inštitúcie Fenerbahce Istanbul