Aktualizované: Muž vrazil autom do ľudí na Times Square v New Yorku, zabil a zranil chodcov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Times Square usa
Vodič stratil kontrolu nad vozidlom na Times Square v New Yorku. Foto: SITA/AP
  • aktualizované 18. mája 20:48

NEW YORK 18. mája (WebNoviny.sk) – S autom vrazil dnes do chodcov na Times Square v New Yorku 26-ročný Američan – bývalý príslušník vojenského námorníctva z Bronxu – a jednu 18-ročnú chodkyňu zabil. Uviedla to newyorská polícia s tým, že ho v minulosti už dvakrát zatkla pre šoférovanie pod vplyvom alkoholu alebo inej omamnej látky.

Podľa svedkov Richard Rojas vyzeral byť aj intoxikovaný. Polícia ho zadržala a urobila mu testy na alkohol a drogy. Svedkovia uviedli, že najskôr viedol auto v protismere a potom najmenej tri bloky domov po chodníku, kde zrážal chodcov. Podľa amerických médií išiel rýchlosťou asi 48 kilometrov za hodinu.

Po incidente hospitalizovali 22 zranených, medzi ktorými je aj 13-ročná sestra zabitej chodkyne. Štyria z hospitalizovaných sú v kritickom stave a traja majú vážne zranenia, ktoré ich však neohrozujú na živote. Zvyšných 15 má menej vážne zranenia.

Rojas je vo väzbe. Policajný komisár James O’Neill povedal, že sa nezdá, že by incident mal súvislosť s terorizmom.

Starosta New Yorku Bill de Blasio potvrdil, že v tomto štádiu vyšetrovania nič nenaznačuje, že by autohavária z Times Square bola teroristickým činom. Napriek tomu posilnili bezpečnostné opatrenia na významných miestach v meste príslušníci protiteroristickej jednotky.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia