Počet Slovákov v hmotnej núdzi sa znížil, je ich vyše 208-tisíc

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Romovia osada
Foto: ilustračné, SITA/Jakub Julény

BRATISLAVA 21. mája (WebNoviny.sk) – Dávky v hmotnej núdzi dostalo na Slovensku v apríli tohto roka 94,9 tisíca osôb. Oproti marcu tohto roka išlo o pokles 958 ľudí, medziročne sa počet poberateľov týchto dávok znížil o 16,2 tisíca.

Na dávky v hmotnej núdzi bolo po zohľadnení ostatných členov rodiny na konci štvrtého mesiaca tohto roka celkovo odkázaných 208,4 tis. osôb, čo je 3,83 % z celkového počtu obyvateľov na Slovensku. Podiel ľudí v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov tak oproti koncu marca klesol o 0,04 percentuálneho bodu, medziročne išlo o pokles o 0,54 percentuálneho bodu. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najväčší podiel ľudí poberajúcich dávky v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov daného regiónu bol na konci minulého mesiaca už tradične v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Rožňava. Okres Revúca vykázal 6,8 tisíca ľudí odkázaných na sociálne dávky. Išlo o 17,01 % z celkového počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Rimavská Sobota bolo 13,3 tisíca poberateľov sociálnych dávok, čo tvorí 15,75 % z počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Rožňava bolo v apríli tohto roka 13,24 % ľudí, ktorí žili zo sociálnych dávok, čo zodpovedá 8,3 tisíca sociálne odkázaným osobám.

Najmenej sociálne odkázaných ľudí je už dlhodobo v bratislavských okresoch. Minulý mesiac bolo v piatich bratislavských okresoch na dávky v hmotnej núdzi odkázaných od 0,16 % po 0,35 % ich obyvateľov. Medzi tieto okresy sa včlenil len okres Senec, kde bolo v hmotnej núdzi 0,28 % obyvateľov.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia