Fico: Bezpečnosť Európanov sa stala témou číslo jeden

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Robert Fico
Slovenský premiér Robert Fico. Foto: archívne, SITA/Vladimir Tepecs.

PRAHA 23. mája (WebNoviny.sk) – Bezpečnosť Európanov sa stala témou číslo jeden. Ako ďalej povedal na utorňajšej tlačovej besede v Prahe slovenský premiér Robert Fico, bezpečnosť a ochrana ľudí v Európe pred teroristickými útokmi sa stáva absolútnou prioritou európskych štruktúr. Slovenský premiér sa v utorok zúčastnil v Prahe na dvanástom ročníku Európskeho jadrového fóra (ENEF).

„Jedno je isté. Toto sa stáva najvýznamnejšou témou všetkých európskych a svetových politikov. Niekedy máme problém v rámci EÚ formulovať priority, to čo chceme ponúknuť európskej verejnosti, to čo by malo Európanov ťahať k európanstvu. Dnes je nepochybné, že na mieste číslo jedna nemôže byť nezamestnanosť, sociálne otázky, nemôže byť klíma. Na prvom mieste musí byť bezpečnosť ľudí, ktorí žijú v európskom priestore,“ povedal Fico.

Ministerstvo vnútra v súvislosti s útokom v Manchesteri v súčasnosti analyzuje všetky informácie, ktoré má k dispozícii od partnerov. „Národné bezpečnostné a analytické centrum ich vyhodnocuje a v prípade, že to bude nutné, príjme potrebné opatrenia. Na Slovensku platia zvýšené bezpečnostné opatrenia už niekoľko mesiacov, čo súviselo so slovenským predsedníctvom a s incidentmi, ktoré sa odohrali v Nemecku, Belgicku a Francúzsku,“ uvádza sa v stanovisku rezortu vnútra. Z taktických a bezpečnostných dôvodov bližšie informácie rezort poskytovať nebude.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Robert Fico